Ρωσία: Έκλεισε τα σύνορα με την Ουκρανία στην κατεχόμενη Χερσώνα
1 year, 10 months ago
6

Τι συμβαίνει στη Χερσώνα, την περιοχή που έχει καταληφθεί από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η κατεχόμενη από τη Ρωσία Χερσώνα έκλεισε τα σύνορά της προς τις γύρω ουκρανικές περιοχές, ανέφερε το Σάββατο ο Κιρίλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της εγκατεστημένης από τη Μόσχα διοίκησης στην περιοχή, όπως ανέφερε το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti.

Η είδηση «παίζει» και στα social media

 

«Τα σύνορα είναι τώρα κλειστά για λόγους ασφαλείας. Δεν συνιστούμε καθόλου ταξίδια προς την Ουκρανία, ανεξάρτητα από το πρόσχημα», δήλωσε ο Στρεμούσοφ, σύμφωνα με το RIA.

Τα συνοριακά περάσματα της Χερσώνας με τις ουκρανικές περιοχές Μικολάιβ και Ντνιπροπετρόφσκ είναι κλειστά, ενώ τα ταξίδια από τη Χερσώνα προς την Κριμαία ή τις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ζαπορίζια παραμένουν δυνατά, πρόσθεσε ο Στρεμούσοφ.

Σχεδόν ολόκληρη η Χερσώνα – που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία – έχει καταληφθεί από τη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι όποιος θέλει να φύγει από την περιοχή έχει σταλεί στην Κριμαία.

Το CNN έχει μιλήσει εκτενώς με δεκάδες ουκρανικές οικογένειες για τα δύσκολα ταξίδια τους μέσα και έξω από την περιοχή.

Οι προσπάθειες της εγκατεστημένης από τη Ρωσία διοίκησης στη Χερσώνα να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις και να προωθήσει δημοψήφισμα για να γίνει η περιοχή «Δημοκρατία» – αντίστοιχη με τα κρατίδια των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία – συνεχίζονται.

in.gr