Ρωσική τηλεόραση: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πρόβα για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ»
1 year, 11 months ago
6

αλεσμένος στη ρωσική κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε απλώς να αποτελέσει… σκαλοπάτι για μεγαλύτερες συγκρούσεις.

Ο Αλεξέι Φενένκο, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Διεθνούς Ασφάλειας της Μόσχας, τοποθετήθηκε σχετικά με το πώς η εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο δοκιμών για τη Μόσχα προκειμένου να διεξάγει ακόμη μεγαλύτερους πολέμους.

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός στον ΠΟΥ για την εξάπλωση του ιού – Ανησυχία στην Ελλάδα για το ύποπτο κρούσμα

«Για εμάς ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πρόβα για πιθανή μεγαλύτερη σύγκρουση στο μέλλον» είπε στο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στα social media. «Θα ‘τεστάρουμε’ και θα συγκρίνουμε τα όπλα του ΝΑΤΟ με τα δικά μας. Θα διαπιστώσουμε στο πεδίο της μάχης πόσο ισχυρότερα είναι τα όπλα μας από τα δικά τους».

Όπως ο ίδιος είπε, προτού τον διακόψει η παρουσιάστρια της εκπομπής, «αυτό μπορεί να είναι μια εμπειρία για τις μελλοντικές μας συγκρούσεις».

Δείτε το βίντεο

Τα σχόλια του Φενένκο έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων καλεσμένων στο Russia-1, το οποίο προωθεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ρητορική του καναλιού υπέρ του Κρεμλίνου -και κατά του ΝΑΤΟ- περιελάμβανε συζητήσεις για πυραυλικά πλήγματα σε δυτικές πρωτεύουσες εξαιτίας της υποστήριξής τους στις δυνάμεις του Κιέβου.

Ο τακτικός καλεσμένος Aleksey Zhuravlyov, από το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα Rodina, δήλωσε στο κανάλι αυτόν τον μήνα ότι «ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δεν θα υπάρχουν πια» αναφερόμενος στον νεότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο της Μόσχας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σκαμπέγιεβα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «αρχισυντάκτρια προπαγάνδας» του Κρεμλίνου, έβαλε στο στόχαστρο την κριτική του πολωνού πρωθυπουργού προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Είπε ότι η Πολωνία έχει «πάψει να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος».

tanea.gr