Ρώσος εμπειρογνώμονας : Στην Τουρκία δεν έχουμε δώσει τους «αυθεντικούς» S-400
3 years, 1 month ago
6

Στο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 Triumph που πωλήθηκε στην Τουρκία έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετικός εξοπλισμός και τεχνολογία ανίχνευσης – εμπλοκής στόχων, σύμφωνα με ρώσο εμπειρογνώμονα.

Στο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 Triumph που πωλήθηκε στην Τουρκία έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετικός εξοπλισμός και τεχνολογία ανίχνευσης – εμπλοκής στόχων, ώστε να είναι απίθανη η απόκτηση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τα ρωσικά όπλα.

Απέχουν πολύ…

Ο ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Βαλιουζένιτς, σε συνέντευξή του στη Moskovskiy komsomolets, τόνισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που έχουν σταλεί στην Αγκυρα απέχουν πολύ από τα καλύτερα ρωσικά και είναι πολύ διαφορετικά από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που βρίσκονται στην κατοχή του ρωσικού στρατού.

«Οταν εξάγονται σύγχρονα όπλα, λαμβάνουμε πάντα υπόψη την πιθανότητα να πέσουν στα χέρια πιθανού εχθρού. Κανείς δεν πουλάει τα καλύτερα» εξηγεί ο ρώσος εμπειρογνώμονας.

Και ανέφερε ως παράδειγμα «τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία, τα οποία στη λειτουργικότητά τους είναι κατώτερα από αυτά που καλύπτουν τον εναέριο χώρο μας».

Ο Βαλιουζένιτς δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το λειτουργικό του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 δεν πωλείται στο εξωτερικό.

 Το λάφυρο της… Λιβύης

Η αναφορά του ρώσου εμπειρογνώμονα καθώς και η συζήτηση για το θέμα στον ρωσικό Τύπο έγινε με αφορμή το αντιαεροπορικό σύστημα «Pantsir-S1E» το οποίο έγινε λάφυρο στη Λιβύη, και μεταφέρθηκε για ανάλυση στη Γερμανία και στη συνέχεια στο Οχάιο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το συγκρότημα θα γίνει φύλλο και φτερό από το αμερικανικό Πεντάγωνο για να μελετηθεί ως σύγχρονο ρωσικό όπλο.

Πηγή: mk.ru, echedoros-a.gr

in.gr