Ρωσοτουρκική ρήξη!
3 years, 3 months ago
6

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι ήταν κατάσκοποι και κατασκόπευαν την παραγωγή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών!

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο Ρώσους δημοσιογράφους (Alexei Petrushko και Ivan Malyshkin) τηλεοπτικού καναλιού που τραβούσαν βίντεο στην περιοχή του κτηρίου της Baykar Savunma στην Κωνσταντινούπολη, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή οπλισμένων drones, ανέφερε πηγή του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών στο TASS.

Οι Τούρκοι ουσιαστικά υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι ήταν κατάσκοποι και κατασκόπευαν την παραγωγή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών!

«Έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για γύρισμα, αλλά δεν έλαβαν ούτε άδεια, ούτε διαπίστευση», πρόσθεσε η τουρκική πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έγινε γνωστό ότι παρατάθηκε κατά τρεις ημέρες η κράτηση των δύο δημοσιογράφων και ότι η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τουρκία ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τις τουρκικές αρχές για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Η είδηση μοιάζει λίγο… ειρωνική, σε ότι αφορά το χρονικό της σημείο, αν σκεφτεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωνε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αποτελούν παράδειγμα»

newsbreak.gr