Σάλος με άγαλμα που έστησαν στην Ινδία για τον Ρονάλντο
2 years, 2 months ago
6

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αναπτύσσονται ραγδαία στην Ινδία, μια χώρα που για δεκάδες χρόνια ήταν υπό τον έλεγχο των Πορτογάλων. Γενικότερα, υπάρχει έντονη επιρροή από τη χώρα της Ιβηρικής στην Ινδία, την ώρα που προχώρησαν στη δημιουργία ενός αγάλματος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, του κορυφαίου Πορτογάλους ποδοσφαιριστή. Την ημέρα, λοιπόν, των αποκαλυπτηρίων συγκεντρώθηκε πλήθος γύρω από το άγαλμα με μαύρες σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του τοπικού υπουργού Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μάικλ Λόμπο, όταν έκανε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος. Αυτό που έλεγαν οι περισσότεροι και προκλήθηκε σάλος είναι ότι θα ήταν καλύτερο να τιμηθεί κάποιος Ινδός ποδοσφαιριστής. Ο Μάικλ Λόμπο, από τη μεριά του, ανέφερε πως έκανε το θέλημα της νεολαίας που ήθελε ένα άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. «Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν σαν αυτόν τον θρυλικό ποδοσφαιριστή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, αυτό δεν κατεύνασε τα πνεύματα. Ο ακτιβιστής Γκουρού Σιρόντκαρ που διαμαρτυρήθηκε για το άγαλμα είπε: «Το να στήσεις άγαλμα ενός Πορτογάλου ποδοσφαιριστή φέτος είναι ιεροσυλία. Το καταδικάζουμε». Φέτος η Γκόα γιόρτασε τα 60 χρόνια ανεξαρτησίας της από τους Πορτογάλους. Το άγαλμα, πάντως, απέκτησε γρήγορα φήμη. Όχι μόνο για τις αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν, αλλά και γιατί είναι πιο πιστό στο… πρωτότυπο από εκείνο που βρίσκεται έξω από το μουσείο του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαδέιρα στην Πορτογαλία.

 

in.gr