Σάλος στις ΗΠΑ με τον γιο Μπάιντεν: Νέο βίντεο τον δείχνει γυμνό να κρατά ένα παράνομο όπλο
1 year, 9 months ago
6

Το βίντεο – που τραβήχτηκε τον Οκτώβριο του 2018 – έρχεται σε μια περίοδο που ο Τζο Μπάιντεν ζητά μέτρα για την οπλοκατοχή – Κατηγορίες για «υποκρισία» από τους Ρεπουμπλικανούς

Ένα νέο ντροπιαστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον γιό του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η New York Post, προκαλώντας τριγμούς στον Λευκό Οίκο.

Στο βίντεο, το οποίο προώθησε στη NY Post η μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα Marco Polo, διακρίνεται ο Χάντερ Μπάιντεν να είναι γυμνός και να κρατάει ένα πιστόλι, που έχει αποκτήσει παράνομα, σημαδεύοντας προς την κάμερα, ενώ βρίσκεται με μια πόρνη σε ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το κλιπάκι με τον γιό του προέδρου των ΗΠΑ δημοσιοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αμερικανική κοινωνία, καθώς τα περιστατικά με τους μαζικούς πυροβολισμούς διαδέχονται το ένα το άλλο και έχει κορυφωθεί εκ νέου η συζήτηση για την οπλοκατοχή. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή καταγράφηκαν 11 περιστατικά, τα οποία άφησαν τουλάχιστον 15 νεκρούς και 61 τραυματίες σε όλες τις ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

biden_oplo

Ήρθε επίσης λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει νέα μέτρα για τον έλεγχο των όπλων, ώστε να σταματήσουν οι «σφαγές».

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν έκανε λόγο για «υποκρισία» από τον Αμερικανό πρόεδρο στη συζήτηση για την οπλοκατοχή. «Πριν προτείνει ή ψηφίσει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα έπρεπε να εφαρμόσει τους υπάρχοντες νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμη και αν αυτό το πρόσωπο είναι ο γιος του προέδρου». «Έχω γράψει επιστολές εποπτείας προς τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το FBI, σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ. Όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

biden_oplo2

Ο Χάντερ Μπάιντεν «τράβηξε» το επίμαχο βίντεο στις 17 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την ύπαρξή του. Πέντε ημέρες νωρίτερα, είχε αγοράσει ένα πιστόλι διαμετρήματος 38 χιλιοστών στο Ντέλαγουερ, ανέφερε πέρυσι το Politico.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει την αγορά, ο Χάντερ Μπάιντεν απάντησε «όχι» σε μια ερώτηση σχετικά με τον εθισμό του σε ναρκωτικές ουσίες, πρόσθεσε το Politico. Λίγες εβδομάδες αφότου αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του, η Χάλι Μπάιντεν, χήρα του εκλιπόντος αδελφού του Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε κάδο απορριμμάτων παντοπωλείου, προκαλώντας σχετική έρευνα των Μυστικών Υπηρεσιών και του FBI. Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με αναφορές των Μυστικών Υπηρεσιών στη The Post τον Μάρτιο του 2021, δεν είχε κανένα αρχείο με πράκτορες που ερευνούσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη τη στιγμή.