Σε ποιες μετοχές επενδύουν οι «μικροεπενδυτές» στις ΗΠΑ – Οι 50 δημοφιλέστερες
2 years, 9 months ago
6

Από εμβληματικούς κολοσσούς όπως η Apple, έως και εταιρείες μικρότερου βεληνεκούς – που έχουν ωστόσο, μεγάλες βλέψεις, αυτή είναι η λίστα με τις 50 μετοχές στις οποίες επενδύουν οι μικροεπενδυτές στις ΗΠΑ

GameStop, πριν από λίγους μήνες έβαλε φωτιά στις αγορές φέρνοντας τα πάνω κάτω ακόμη και για τους μεγάλους παίκτες της Wall Street. Μια νέα γενιά επενδυτών αναδύθηκε τότε. Από εμβληματικούς κολοσσούς όπως η Apple, έως και εταιρείες μικρότερου βεληνεκούς – που έχουν ωστόσο, μεγάλες βλέψεις – παρακάτω βρίσκονται οι 50 δημοφιλέστερες μετοχές στις οποίες οι «μικροεπενδυτές» δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

50. Workhorse

Η Workhorse, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Οχάιο, είναι η πλέον αγαπημένη αυτοκινητοβιομηχανία επενδυτών και επιχειρηματιών αφήνοντας πίσω άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως οι Lordstown Motors και Canoo.

49. Boeing

Οι μετοχές του κατασκευαστή αεροσκαφών έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 12% μέχρι στιγμής φέτος.

48. Zynga

Η εταιρεία παιχνιδιών για κινητά αναμένει κέρδη που δυνητικά μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια αρκεί βέβαια να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αναφέρει το BusinessInsider. 

47. Uber

Οι μετοχές της δημοφιλούς εταιρείας μεταφορών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά τον τελευταίο ένα χρόνο, ιδίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

46. United Airlines

Η αεροπορική εταιρεία επλήγη ανεπανόρθωτα εξαιτίας της Covid-19 και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στον τομέα των αερομεταφορών. Σήμερα, καθώς επιστρέφουμε δειλά δειλά στην κανονικότητα, η εταιρεία φαίνεται πως ανακτά το χαμένο έδαφος.

45. SPDR S&P 500 ETF

Η ETF που παρακολουθεί τον δείκτη αναφοράς έχει αυξηθεί περίπου 15% μέχρι στιγμής φέτος.

44. NVIDIA

Ο παραγωγός καρτών τσιπ και γραφικών έχει δει τις μετοχές του να αυξάνονται σε πάνω από 50% φέτος

43. General Motors

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων για τον οποίο γίνεται λόγος είναι ένας από τους πολλούς του κλάδου των οποίων οι μετοχές ενισχύθηκαν αισθητά το τελευταίο διάστημα.

42. Coca-Cola

Οι μετοχές της εταιρείας αναψυκτικών με έδρα την Ατλάντα ανέκαμψαν έπειτα από πτώση που είχαν καταγράψει στις αρχές του έτους.

41. Vanguard S&P 500 ETF

Tο αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 14% φέτος.

40. Norwegian Cruise Line

Οι κρουαζιέρες θεωρούνται από τους χαμένους της πανδημίας, αλλά τα αποθέματα των εταιρειών του κλάδου ανακάμπτουν καθώς ο κόσμος ταξιδεύει ξανά.

39. Ideanomics

Η Ideanomics, μια μικρή εταιρεία που επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη ως μια ακόμη μετοχή meme.

38. Virgin Galactic

Οι μετοχές της εταιρείας διαστημικού τουρισμού αυξήθηκαν τον Μάιο αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση.

37. FuelCell Energy

Η Danbury, εταιρεία με έδρα το Κοννέκτικατ δημιουργεί «καθαρές, αποδοτικές και προσιτές λύσεις στον τομέα των καυσίμων», σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της.

36. AT&T

Η εταιρεία πολυμέσων και τηλεπικοινωνιών που εδρεύει στο Ντάλας θεωρείται ως μία από τις αγαπημένες εταιρείες των χρηστών της Robinhood.

35. Moderna

Οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες ημέρες ιδίως από τη στιγμή που η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που έχει αναπτύξει κατά της Covid- 19 προσφέρει ανοσία και κατά της παραλλαγής Δέλτα.

34. Starbucks

Η δημοφιλής αλυσίδα καφέ με έδρα το Σιάτλ πρόσθεσε πρόσφατα ποτά με βάση το γάλα βρώμης στο μενού της.

33. Twitter

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης υπήρξε «διαδικτυακό σημείο συνάντησης» για πολλούς εμπόρους λιανικής που αντάλλασσαν ιδέες και απόψεις για τις επενδύσεις.

32. Advanced Micro Devices

Η Advanced Micro Devices, μια εταιρεία ημιαγωγών, αναφέρεται συχνά στα επενδυτικά νήματα της Reddit όπως η Wall Street Bets.

31. Canopy Growth

Μια από τις πολλές καναδικές εταιρείες κάνναβης που θα συναντήσετε σε αυτή τη λίστα. Χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον αγαπημένες των επενδυτών

30. Facebook

Ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς κολοσσούς παγκοσμίως αξίζει τώρα περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αντιμονοπωλιακές αγωγές εναντίον της εταιρείας.

29. Tilray

Mία ακόμη εταιρεία κάνναβης η οποία καταγράφει τεράστια κέρδη.

28. Coinbase Global

Το πρώτο σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που άνοιξε τις πόρτες του στις 14 Απριλίου

27. Bank of America

Οι μετοχές της τράπεζας με έδρα το Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας έχουν αυξηθεί περίπου κατά 36% μέχρι στιγμής φέτος.

26. OrganiGram

Η καναδική εταιρεία κάνναβης είναι ένας από τους εμπόρους που οι επενδυτές έδωσαν πολλές φορές φέτος ψήφο εμπιστοσύνης.

25. Alibaba

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου μειώθηκαν περίπου 2,6% φέτος.

24. Netflix

Ο ιστότοπος ροής κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση αντικειμένων από δημοφιλείς εκπομπές όπως το «The Witcher».

23. Snap Inc.

Στο +35% μέχρι στιγμής οι μετοχές της εταιρείας φέτος.

22. Delta Airlines

Ανάκαμψη για μία ακόμη αεροπορική εταιρεία που είδε τα έσοδά της να μειώνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

21. Churchill Capital Corp IV

Οι μετοχές της εταιρείας απόκτησης ειδικού σκοπού έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από τη δημοσίευση στις αρχές του τρέχοντος έτους.

20. Palantir

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλεξ Καρπ, δήλωσε ότι η επιτυχία της εταιρείας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως η εταιρεία σέβεται το παιχνίδι των μετοχών.

19. GoPro

Ο κατασκευαστής των φορητών καμερών έχει δει τις μετοχές του να αυξάνονται κατά 38% μέχρι στιγμής φέτος.

18. Zomedica

Η εταιρεία με έδρα το Μίσιγκαν επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας καθώς και στην κάλυψη των αναγκών των κτηνιάτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

17. GameStop

Από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά, να λείπει η GameStop. Η εταιρεία προστέθηκε πρόσφατα στο Russell 1000 Index, μια λίστα με τις μεγαλύτερες εταιρείες που βασίζονται στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, χάρη στο επικό ράλι που που κατέγραψε τον τελευταίο ένα χρόνο.

16. Carnival

Η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων πάγωσε εν μέσω πανδημίας αλλά μεγάλοι παίκτες της  όπως η εταιρεία Carnival ανακάμπτουν καθώς υποχωρεί η πανδημία

15. Aurora Cannabis

Η Aurora είναι μια άλλη εταιρεία κάνναβης που σημειώνει μεγάλη επιτυχία εν μέσω ενθουσιασμού για πιθανή νομιμοποίηση στις ΗΠΑ

14. Pfizer

Η φαρμακευτική εταιρεία αυξήθηκε σε δημοτικότητα, κυρίως χάρη στην παραγωγή του εμβολίου COVID-19.

13. Nokia

Η Nokia μπήκε στο καλάθι των αποθεμάτων meme, όπως η GameStop και η AMC. Οι εν λόγω μετοχές έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στις αγορές.

12. Plug Power

Εταιρεία που επικεντρώνεται στη δημιουργία κυψελών καυσίμου υδρογόνου για την τροφοδοσία οχημάτων.

11. American Airlines

Η αεροπορική εταιρεία έχει αυξηθεί κατά 35% σε ετήσια βάση φέτος.

10. Amazon

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

9. Microsoft

Ακόμη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση αγοράς που ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

8. Disney

Οι μετοχές της δημοφιλούς εταιρείας έχουν μειωθεί περίπου 3% μέχρι στιγμής φέτος.

7. NIO

Η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων έχει σημειώσει αύξηση +600% μόλις μέσα σε ένα χρόνο.

6. General Electric

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν στο +25%.

5. Ford

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε στο επίκεντρο φέτος όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

4. Sundial Growers

Η πιο αγαπημένη εταιρεία Κάνναβης αυτή τη στιγμή.

3. AMC Entertainment

Η AMC Entertainment ηγήθηκε ενός ράλι τον περασμένο μήνα εν μέσω νέου ενδιαφέροντος για τις μετοχές meme.

2. Apple

Ο κατασκευαστής iPhone είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με ανώτατο όριο αγοράς άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

1. Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ συνεχώς δημοσιεύει post στο Twitter βάζοντας στην κυριολεξία φωτιά στις μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που ο ίδιος υποστηρίζει και υπερασπίζεται.

 

newmoney.gr