Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθη εργολάβος πολυτελούς συγκροτήματος που προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα
1 year, 1 month ago
6

Ο κατασκευαστής ενός 12ώροφου κτιρίου, που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Τουρκία, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

ΟΜεχμέτ Γιασάρ Κοσκούν, ένας από τους δύο εργολάβους της «Γωνιάς του Παραδείσου», συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν πληροφορίες πως θα διέφευγε με την πτήση των 19:50 για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και τον σταμάτησαν μετά τον τερματικό σταθμό για να τον συλλάβουν.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως είχε στενές επαφές με τα κέντρα εξουσίας και ήταν επικεφαλής του κέντρου αρχιτεκτόνων ολόκληρης της Αντιόχειας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που έκαναν ελέγχους στα κτίσματα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι θάφτηκαν στα συντρίμμια συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι». Πρόκειται για συγκρότημα με ημερομηνία κατασκευής το 2012 που διαφημιζόταν ως «απόλυτα αντισεισμικό».

Το συγκρότημα «Γωνιά του Παραδείσου» (Renaissance Residence) διαφημιζόταν με τα εξής λόγια: «Το Renaissance Residence που θα χτιστεί με υψηλές προδιαγραφές από την κατασκευαστική Antis, στο κέντρο της πόλης, όπως πάντα ονειρευόσασταν, συνυφασμένο με τη φύση, με κοινωνικές εγκαταστάσεις, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του ομορφιά με την τέλεια άνεση», αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, ρεπόρτερ της τουρκικής τηλεόρασης είπε πως ο εργολάβος κέρδισε σχεδόν 3 εκατομμύρια λίρες ανά διαμέρισμα. Αξιο αναφοράς είναι πως όλα τα κτήρια γύρω από το συγκρότημα έμειναν όρθια.

real.gr