Σκάνδαλο στην οικογένεια Τζόνσον: Ο πατέρας του Μπόρις κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
2 years, 5 months ago
6

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι ο Στάνλεϊ της έριξε χαστουκάκι στα οπίσθια – Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι την άρπαξε σε συνέδριο του κόμματος το 2019

Ερωτικά ατίθασος φέρεται να είναι ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Στάνλεϊ Τζόνσον, καθώς η βουλευτής των Τόρις, Κάρολαιν Νόκς, δήλωσε δημοσίως ότι της έπιασε την οπίσθια πλευρά της στο συνέδριο του Κόμματος των Συντηρητικών το 2003. Λίγη ώρα αργότερα έσκασε και δεύτερη… βόμβα με μία δημοσιογράφο του περιοδικού «New Statesman» να ισχυρίζεται ότι την άγγιξε ανάρμοστα το 2019.

Οι ισχυρισμοί των δύο γυναικών προκαλούν πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που καλείται να τιθασεύσει τον πατέρα του. Ο 81χρονος Στάνλεϊ συμπεριφέρθηκε απρεπώς στη βουλευτή των Συντηρητικών πριν από 18 χρόνια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H 49χρονη Νοκς ισχυρίζεται ότι, το 2003 της έριξε ένα σκαμπιλάκι στα οπίσθια και στη συνέχεια της είπε ότι έχει «ωραίο κάθισμα». Το περιστατικό, όπως λέει η βουλευτής, συνέβη στο Μπλάκπουλ. Από την πλευρά του, ο μπαμπάς Τζόνσον δηλώνει ότι δεν θυμάται καν την Κάρολαιν Νοκς και δεν απάντησε στις κατηγορίες της.

noks-1

Συμμετέχοντας σε συζήτηση σχετικά με τη βία κατά των γυναικών που οργάνωσε το βρετανικό δίκτυο «Sky News», η Κάρολαιν υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να θυμηθώ έναν πραγματικά διακεκριμένο άνδρα – την εποχή που ήταν υποψήφιος των Συντηρητικών για το Teignbridge στο Ντέβον – να με χτυπάει στην οπίσθια πλευρά μου όσο πιο δυνατά μπορούσε και να μου λέει: «Ω, έχεις ένα υπέροχο κάθισμα».

Η Νοκς, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας προέβη στον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια διακομματικής επιτροπής σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών στον απόηχο της δολοφονίας της Σάρα Έβεραρντ σε ηλικία μόλις 38 ετών.

Εκτός από την βουλευτίνα των Τόρις , ο Στάνλεϊ κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» από μία δημοσιογράφο που ηλικιακά θα μπορούσε κάλλιστα εγγονή του… Η 20χρονη σήμερα δημοσιογράφος του περιοδικού «New Statesman», Άιλμπι Ρία, ισχυρίζεται ότι πριν από δύο χρόνια ο πατέρας Τζόνσον υπερέβη στα εσκαμμένα.

ria-5

«Ο Στάνλει Τζόνσον με άρπαξε κι εμένα σ΄ένα πάρτι του συνεδρίου των Συντηρητικών το 2019….«Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαιν Νοκς που είπε φωναχτά κάτι που κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να ανεχτεί, ιδίως από τον πατέρα του πρωθυπουργού», πρόσθεσε η δημοσιογράφος. Η 20χρονη σήμερα Ρία μεγάλωσε στο Μπέλφαστ, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2017 και εργάζεται στο περιοδικό «New Statesman» ως πολιτική ανταποκρίτρια από τον Ιούλιο του 2019. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o Βρετανός υπουργός Ντέμιαν Χιντς δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τους ισχυρισμούς αυτούς «αν αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος δράσης».

Οι αποκαλύψεις περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του μπαμπά Τζόνσον βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο 81χρονος Στάνλει Τζόνσον εθεάθη χθες χωρίς μάσκα ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λονδίνο στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ο αθλητικός δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδα «Guardian», Σάιμον Μπέρντον, τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία με τον Στάνλεϊ Τζόνσον χωρίς μάσκα κι έγραψε στο Twitter: «Μόλις επέστρεψα από το Ντουμπάι, και υπήρχε ένα άτομο στην πτήση μου που δεν πίστευε ότι οι μάσκες ήταν για αυτόν. Ήταν… ο μπαμπάς του Μπόρις Τζόνσον #likefatherlikeson( όπως ο πατέρας έτσι και ο γιος).

Ο Στάνλει Τζόνσον έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα βρετανικά ΜΜΕ όχι γιατί είναι ένας άνθρωπος έξω καρδιά, όπως ακριβώς και ο γιος του, αλλά γιατί κάνει ότι του περνάει από το μυαλό χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες .

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και κανόνες που έθεσε ο γιος του, πρωθυπουργός της χώρας: Το γεγονός ότι ο Στάνλει παραβίασε την καραντίνα και ήρθε στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας για να απολαύσει πηλιορείτικες διακοπές στη βίλα του, έφερε σε δύσκολη θέση τη Ντάουνινγκ Στριτ αφού έδωσε το κακό παράδειγμα.

Ο πατέρας Τζόνσον παντρεύτηκε την ζωγράφο Σάρλοτ με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά- ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένα από αυτά. Όταν η σύζυγός του διαγνώστηκε σε ηλικία 40 ετών με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Στάνλεϊ κατάλαβε ότι η ζωή του με τη Σαρλότ δεν θα ήταν εύκολη.

Τρία χρόνια αργότερα παντρεύεται για δεύτερη φορά και με τη νέα του σύζυγο αποκτά δύο παιδιά. Έκτοτε παραμένουν και μαζί και χώρια καθώς ο Στάνλεϊ έχει αδυναμία στις μικρούλες…