Σκόπια by night για τους Τσίπρα-Ζάεφ μετά συζύγων [βίντεο]
11 months, 13 days ago
6

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα πραγματοποίησαν και νυχτερινή βόλτα στα Σκόπια, κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία.

Σε ρόλο ξεναγών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και η σύζυγός του. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε δύο stories στο λογαριασμό του στο instagram δείχνοντας τη χαλαρή διάθεση στη νυχτερινή βόλτα με τον φίλο του, όπως αποκαλεί τον Ζόραν Ζάεφ. Μάλιστα έγραψε «Βράδυ στην πόλη των Σκοπίων». Ενδεικτικό είναι πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επέλεξε να ακολουθήσει ενδυματολογικά τον Αλέξη Τσίπρα και να μην φορέσει γραβάτα. Νωρίτερα στην επίσημη συνάντηση ο κύριος Ζάεφ φορούσε, όπως συνηθίζει εξάλλου, γραβάτα.

Η χαλαρή βραδιά έκλεισε την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια και έγινε σαφές ότι οι δύο πολιτικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δείξουν ότι ήθελαν να απολαύσουν την επιτυχία, όπως θεωρούν την Συμφωνία των Πρεσπών. Έβγαλαν μαζί σέλφι, έραιναν φιλοφρονήσεις ο ένας τον άλλον και υπέγραψαν συμφωνίες, καθώς οι δύο χώρες επιθυμούν να συνάψουν μια σειρά από σημαντικές δράσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού βρέθηκε η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία επέλεξε ένα ταγιέρ μπλε σκούρο, ενώ η η σύζυγος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας λευκό κουστούμι και μαύρο μπλουζάκι.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα η σύντροφος του πρωθυπουργού είχε ξεναγηθεί από σύζυγό του Ζόραν Ζάεφ στον τάφο του Ζορμπά αλλά και στο κάστρο των Σκοπίων.

Φιλικό κλίμα, χαμόγελα και selfies από το πρωί 

Σε ένα κλίμα φιλικό, όπως τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία. Ηταν η πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Το κλίμα κατά την άφιξη στο κυβερνητικό μέγαρο των Σκοπίων ήταν πανηγυρικό. Μάλιστα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε μία προσπάθια να εο επιβεβαιώσει έβγαλε από την τσάπι του το smartphone και έβγαλε selfie παρέα με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο τους πόζαραν στην κάμερα του κινητού του πρωθυπουργού της γείτονος αρχικά έχοντας πίσω τους τους υπουργούς τους και εν συνεχεία, αφού τους χαιρέτησαν όλους έναν προς έναν και φωτογραφήθηκαν κανονικά μαζί τους, έβγαλαν ακόμη μία selfie, αυτή τη φορά προς την πλευρά των δημοσιογράφων. Ενδεικτικό είναι πως ο Ζόραν Ζάεφ έφτιαξε ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Ζόραν Ζεφ δεν δίστασε να βγάλει selfie με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKI

H selfie Τσίπρα-Ζάεφ από το κινητό του πρωθυπουργού των Σκοπίων

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ ποζάρουν στην κάμερα του κινητού του πρωθυπουργού των Σκοπίων

Selfie με φόντο τους δημοσιογράφους

Η χαλαρή συζήτηση για το boyfriend της κόρης Ζάεφ

Η άνεση και το φιλικό κλίμα ανάμεσα σε Τσίπρα και Ζάεφ φάνηκε και από την προσωπική αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σχετικά με την κόρη του. Στη μίνι ξενάγηση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που του έδειχνε τη βιβλιοθήκη στο γραφείο του, στάθηκε στις φωτογραφίες της οικογένειάς του και αποκάλυψε στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η κόρη του έχει σύντροφο. «Η κόρη μου έχει… boyfriend», είπε ο Ζόραν Ζάεφ στον έκπληκτο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αφού χαμογέλασε κάθισε στην πολυθρόνα του πρωθυπουργικού γραφείου της γείτονος για να ξεκινήσει η συνάντηση.