Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός σκύλος επιτίθεται με μανία σε διαδηλωτή στο Άμστερνταμ
2 years, 2 months ago
6

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια

Επεισόδια με αστυνομικούς σημειώθηκαν σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων και του εμβολιασμού την Κυριακή στην Ολλανδία.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, αστυνομικός σκύλος επιτίθεται με μανία σε διαδηλωτή, δαγκώνοντας το χέρι του και ρίχνοντάς τον κάτω.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες αστυνομικών να τον σταματήσουν, ο σκύλος εξακολουθεί να δαγκώνει με μανία τον διαδηλωτή που διαμαρτύρεται για τα μέτρα.

Συλλήψεις και τραυματίες σε επεισόδια για το lockdown

Συγκεκριμένα, μέλη των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της ολλανδικής αστυνομίας με γκλοπ και ασπίδες διέλυσαν ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί την Κυριακή στο Άμστερνταμ, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων lockdown για την αναχαίτιση της Covid-19 και κατά των εμβολιασμών.

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ανθρώπων απαγορεύονται βάσει των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού να κατακλύσει το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, αναφέρει η αστυνομία σε μια ανακοίνωση.

protothema.gr