Στα Ανώγεια η Γεννηματά: Μήνυμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
6 months, 1 day ago
6

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, από όπου έστειλε μήνυμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων», τόνισε η κ. Γεννηματά. «Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις», συμπλήρωσε.

«Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία. Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα», δήλωσε η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων.