Stephen Greif: Πέθανε ο σταρ του «Τhe Crown» στα 78 του
1 year, 3 months ago
6

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός, Stephen Greif, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τον ρόλο του στο “The Crown“. Ήταν 78 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του στο Michelle Braidman Associates.

Ο Stephen Greif υποδύθηκε τον πρόεδρο της βρετανικής Βουλής, σερ Bernard Weatherill, στη διάρκεια της τέταρτης σεζόν της δραματικής σειράς του Netflix.

Ο Βρετανός ηθοποιός γεννήθηκε σε περιοχή του Χερτφορτσάιρ ενώ είχε δύο γιους. Η καριέρα του, τόσο στη μικρή οθόνη όσο και στη θεατρική σκηνή ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του ’60 με τη Royal Shakespeare Company. Κέρδισε υποψηφιότητες για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Olivier το 1979 για την ερμηνεία του ως Biff στο “Ο θάνατος του εμποράκου” του Εθνικού Θεάτρου.

Στην τηλεόραση, ο Greif ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο βρετανικό κoινό για τον ρόλο του διοικητή του διαστήματος Travis στη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Blake’s 7” της δεκαετίας του ’70 και για τον ρόλο του ιδιοκτήτη παμπ Harry Fenning στην κωμική σειρά “Citizen Smith”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, όπως οι “Coronation Street”, “EastEnders” και “Doctor Who”.

Δεν έχει ανακοινωθεί αιτία θανάτου

instyle.gr