Στη σκιά της κυβερνητικής κρίσης με Καμμένο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Tι θα πει ο Τσίπρας
7 months, 27 days ago
6

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις πολιτικές εξελίξεις, τις… τριπλές κάλπες το ‘19 και την ανασυγκρότηση του κόμματος συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βαριά σκιά -με ορθάνοιχτο μέτωπο το Σκοπιανό- ρίχνουν οι νέες τοποθετήσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ την εβδομάδα που πέρασε. Η συγκυρία που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερη. Αποκτά, δε, μεγάλο ενδιαφέρον κατά πόσο ο Πρωθυπουργός θα θελήσει σήμερα να στείλει μηνύματα προς τον μικρό κυβερνητικό εταίρο τόσο για όσα είπε περί εναλλακτικού σχεδίου στα Βαλκάνια όσο και για τις βάσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην αναβάθμιση του ρόλου Ελλάδας στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην συμφωνία Πρεσπών».

Στο επίκεντρο η οικονομία

Ακόμη, αναμένεται να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή περίοδο, με αιχμή την ενίσχυση των εργαζομένων, την αύξηση των μισθών και την οικοδόμηση νέου κοινωνικού κράτους με δεδομένο τον στόχο για την υλοποίηση εξαγγελιών της ΔΕΘ. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές με τη Νέα
Δημοκρατία.

Εκλέγεται νέα Πολιτική Γραμματεία

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το κόμμα σε θέση μάχης και να ταχθεί σθεναρά υπέρ της ανασυγκρότησης για τις μεγάλες εκλογικές μάχες του 2019. Με τον χρόνο για εθνικές κάλπες να συνιστά και το μεγαλύτερο επίδικο.

Όσο για τα νέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εκτιμάται ότι οδεύουμε σε ένα ενιαίο όργανο με 21+2 (Πρόεδρο και Γραμματέα) μέλη, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή.

Άνοιγμα στα ψηφοδέλτια

Δεδομένο θεωρείται,τέλος, ότι ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζοντας την ανάγκη για ανοιχτά προοδευτικά και νικηφόρα ψηφοδέλτια.