Στην γερμανική σχολή η Μέρκελ -Τι συζήτησε με μαθητές [εικόνες & βίντεο]
7 months, 26 days ago
6

Τη Γερμανική Σχολή Αθηνών επισκέφτηκε πριν από λίγα λεπτά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της παραμονής της στην Αθήνα.

Σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαδοχικές συναντήσεις πολιτικού χαρακτήρα η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή στο σχολικό συγκρότημα από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γερμανικής Σχολής.

Την παράσταση πάντως έκλεψε η… επιτροπή υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελούμενος από τα νήπια του σχολείου, τα οποία την περίμεναν καρτερικά έως και 30 λεπτά πριν την άφιξη της σε τέλεια παράταξη!

Αφού είχε έναν σύντομο διάλογο με καθηγητές και μαθητές στους διαδρόμους της Γετμανικης Σχολής η κυρία Μέρκελ κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο όπου αυτήν την ώρα συζητάει με μαθητές της Γ’ Λυκείου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομία αλλά και τους κινδύνους του εθνικισμού και του λαϊκισμού με τους οποίους έχουν τεθεί αντιμέτωποι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί, ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στο πάνελ των εννέα μαθητών που είχε στηθεί στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής συμμετέχουν και δυο μαθητές που ξεχώρισαν σε ντιμπέιτ που διοργανώνει η ΕΡΤ στην Παλιά Βουλή. Ο λόγος για τους Θεόδωρο Σφακιανάκη και Άγγελο Πέτροβιτς οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτοι στη διαδικασία μεταξύ δεκάδων συνομηλίκων τους από πολλά σχολεία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο της στο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εξέλιξη της συζήτησης η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται σειρά ερωτήσεων τόσο από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πάνελ όσο και από το κοινό, το οποίο αποτελείται από μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου.

Εξάλλου, πολλές από τις ερωτήσεις των μαθητών αφορούσαν στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές της γείτονος.

Η άφιξη του Γερμανού πρέσβη στο αμφιθέατρο