Στο δικαστήριο κατά της απόφασης ακύρωσης βίζας του η πλευρά Τζόκοβιτς
2 years, 3 months ago
6

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κινήθηκε  κατά της απόφασης του Άλεξ Χοκ να ακυρώσει τη βίζα του – Σε εξέλιξη η δίκη στη Μελβούρνη

Αστραπιαία κινήθηκε  ο  Νόβακ Τζοκοβιτς κατά της απόφασης του υπουργού μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, να του ακυρώσει την βίζα.

Η δικηγορική ομάδα του Σέρβου τενίστα κινήθηκε άμεσα και αυτή την ώρα στη Μελβούρνη έχει ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ζητά μια απόφαση που θα τον κρατήσει στην Αυστραλία και θα του δίνει ελπίδες για να παίξει στο Australian Open το οποίο αρχιζει την Δευτέρα.

Δικαστής είναι ο Άντονι Κέλι ο οποίος είχε προ ημερών αποφασίσει υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς.  Η πλευρά του Νόλε υποστηρίζει στο δικαστήριο ότι ο Άλεξ Χοκ δεν εξέτασε όλα τα έγγραφα που του είχαν στείλει.

Ζητούν να έχουν χρόνο για να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να αποφασίσει το δικαστήριο για την έκβαση της υπόθεσης πριν από την έναρξη του Grand Slam.

«Καταλαβαίνουμε ότι το δικαστήριο βρίσκεται κάτω από ιδιαίτερη πίεση δε θέλω να προσθέσω και άλλη ωστόσο μπορεί ο κ. Τζόκοβιτς να παίξει τη Δευτέρα ή την Τρίτη οπότε ο χρόνος μας πιέζει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Σέρβου στο δικαστήριο.

Νωρίτερα ο ελληνικής καταγωγής υπουργός μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είχε ακυρώσει ξανά τη βίζα του Σέρβου.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος.

Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, είχε δηλώσει  από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί», ανέφερε στη δήλωση του.