Στο Ινστιτούτο Brainport στην Ολλανδία ο Κ. Μητσοτάκης -Αναζητώντας συνέργειες σε τομείς υψηλής τεχνολογίας [εικόνες]
6 months, 16 days ago
6

Επίσκεψη στο Ιδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.

Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης διεθνώς, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσβλέπει στην ανάπτυξη συνεργειών με την ολλανδική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Τον Κυριάκος Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος ο οποίος στη συνέχεια του έκανε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση.

Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ιδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Eλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ιδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του ΑϊντχόβενΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ιδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν

Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ιδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

«Είναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο πρωθυπουργός «έπεσε επάνω» σε αρκετούς Ελληνες φοιτητές οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν selfies.

Ο πρωθυπουργός συνάντηση Ελληνες φοιτητές κατά την παρουσία του στο Ιδρυμα BrainporΟ πρωθυπουργός συνάντηση Ελληνες φοιτητές κατά την παρουσία του στο Ιδρυμα Brainpor

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το Ιδρυμα Brainport είναι ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί την σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Στο εσωτερικό του Ιδρύματος Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του ΑϊντχόβενΣτο εσωτερικό του Ιδρύματος Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν

Οπως έχει γίνει γνωστό, τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια «γέφυρα» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Σημειώνεται δε ότι ον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των συνεργειών με την ολλανδική πλευρά.