Συναγερμός στην Αγία Πετρούπολη – Δόθηκε σήμα για ΑΤΙΑ ή drones! – Απογειώθηκαν ρωσικά μαχητικά Η ρωσική Αεροπορία απέκλεισε περιοχή 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων
1 year, 1 month ago
6

Σύμφωνα με το ρωσικό Baza, ΑΤΙΑ εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης και απογειώθηκαν εσπευσμένα ρωσικά μαχητικά για αναγνώριση ή αναχαίτιση.

Όπως αναφέρεται έχει αποκλειστεί μία περιοχή 200 τ. χλμ. από την ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ο ιστότοπος FlightRadar24, στα αεροδρόμια από τα οποία αναχώρησαν επιστρέφουν σήμερα πτήσεις εσωτερικού της Ρωσίας με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

 

Τουλάχιστον πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στη Μόσχα περί τις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές για το ΑΤΙΑ.

Γενικώς αναφέρεται ότι δόθηκε σήμα Kover το οποίο χρησιμοποιείται σε περίπτωση παράνομης υπερπτήσεως ή εμφάνισης UFO.

Πολλά ρωσικά ΜΜΕ θεωρούν ότι ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου συνδέεται με μια πιθανή μαζική επίθεση από drone.

Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη πετρελαίου στο Tuapse της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από επίθεση δύο αεροσκαφών αγνώστων στοιχείων. Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της νύχτας βρέθηκαν συντρίμμια τριών UAV στην περιοχή του.

 pronews.gr