Συνελήφθη άνδρας στη Σ. Αραβία γιατί γευμάτιζε με γυναίκα συνάδελφό του
8 months, 28 days ago
6

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία όταν ανήρτησε ένα βίντεο που τον δείχνει να προγευματίζει με μια γυναίκα, με την οποία δεν έχει συγγενική σχέση, με τις Αρχές της χώρας να χαρακτηρίζουν «προσβλητική» μια τέτοια κίνηση.

Ο άνδρας αυτός παίρνει το πρωινό του συντροφιά με μια γυναίκα καλυμμένη με μια μαύρη αμπάγια και ένα μαύρο νικάμπ που αφήνει να φαίνονται μόνο τα μάτια της.

Οι Aρχές θορυβήθηκαν πολύ από το γεγονός ότι η γυναίκα, που φέρεται ότι είναι συνάδελφός του, προς το τέλος του βίντεο τον ταΐζει στο στόμα.

«Το υπουργείο Εργασίας συνέλαβε έναν μετανάστη στην Τζέντα που εμφανιζόταν σε ένα προσβλητικό βίντεο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ο εργοδότης και των δύο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις Aρχές επειδή παραβίασε τον κανονισμό που απαγορεύει τη συνύπαρξη ανδρών και γυναικών στον ίδιο εργασιακό χώρο.

Το βίντεο έχει επικριθεί σφοδρά στο βασίλειο, ιδίως από τους υπερσυντηρητικούς. Οι εισαγγελικές Aρχές από την πλευρά τους κάλεσαν όλους τους κατοίκους «να σεβαστούν τις αξίες και τις παραδόσεις της σαουδαραβικής κοινωνίας», σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.

Ο συλληφθείς είναι Αιγύπτιος και εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο.