ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικός διασυρμός η καθαίρεση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού
6 months, 14 days ago
6

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ρύθμιση που ψήφισε και με την οποία οδηγήθηκε στην έξοδο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή η γνωμοδότηση του δικηγορικού Συλλόγου που χαρακτηρίζει την ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταδεικνύει την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επισήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου, όπου σημειώνεται ότι το θέμα θεωρείται “ύψιστης σημασίας” και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που
θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της
ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι
μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.