ΣΥΡΙΖΑ: Οσο κι αν προσπαθεί το Μαξίμου, δεν καλύπτεται η γκάφα Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
1 minute ago
6

Για γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της υπόθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, μιλούν στην Κουμουνδούρου και υπενθυμίζουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

«Οι ‘πηγές’ του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να καλύψουν τη γκάφα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού της προηγούμενης κυβέρνησης «εργάστηκε μεθοδικά με συγκεκριμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επανένωση του μνημείου. Μεταξύ αυτών, ήταν διπλωματικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις στις διακυβερνητικές επιτροπές της UNESCO, πρωτοβουλίες των εθνικών επιτροπών διεκδίκησης των Γλυπτών, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, προσκλήσεις επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων».

Οι ίδιες κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι «ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρώην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, στα τέλη Ιουνίου του 2018, είχε θέσει δημοσίως και με τον πλέον επίσημο τρόπο το ζήτημα της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» και καταλήγουν: «Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν ζήτησε το δανεισμό τους για να δώσει πάτημα στους Βρετανούς να μιλούν για κυριότητα των Γλυπτών».