Τα τρελά που ακούν οι διπλωμάτες: Υπάρχουν βαμπίρ στην Πολωνία;
8 months, 3 days ago
6

Κάτι δεν έχουν καταλάβει οι Βρετανοί για το διπλωματικό σώμα. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα «τρελά» τηλεφωνήματα που κάνουν στις πρεσβείες;

Από λίστα με υποψήφιες νύφες, μέχρι λουκάνικα για χορτοφάγους και ενημέρωση για ριάλιτι. Κι όμως, είναι μερικά από αυτά που έχουν ζητήσει όσοι κάλεσαν σε βρετανικές πρεσβείες το 2018, σύμφωνα με τον Guardian.

«Υπάρχουν βαμπίρ στην Πολωνία;». Κι όμως, αυτή ήταν μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκαν διπλωμάτες. Την έκανε κάποιος που ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε… κίνδυνος, όταν μια γνωριμία που είχε κάνει μέσω διαδικτύου τον ρώτησε τι ομάδα αίματος έχει πριν συναντηθούν!

Ενας άνδρας στο Δελχί ήθελε απεγνωσμένα να βρει λουκάνικα για χορτοφάγους και είχε ακούσει ότι η πρεσβεία είχε τέτοιες προμήθειες. Κάποιος που έκανε διακοπές στην Ισπανία απαίτησε να τον βοηθήσουν να αλλάξει δωμάτιο ξενοδοχείου γιατί στο δικό του είχε μπει μια αδέσποτη γάτα και… ανακουφίστηκε στο κρεβάτι του! Και άλλος στις ΗΠΑ ήθελε να τον ενημερώσουν στα γρήγορα μία ενημέρωση για το τι έχει γίνει στο ριάλιτι Strictly Come Dancing!

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να δώσει συμβουλές για βαμπίρ, άτακτες αδέσποτες γάτες και μετέχοντες στο Strictly Come Dancing. Και η ικανότητά μας να φτιάξουμε λουκάνικα για χορτοφάγους παραμένει, δυστυχώς, ελλιπής», ήταν το σχόλιο του Foreign Office.

Και η λίστα με τις παράλογες απαιτήσεις δεν έχουν τέλος. Για παράδειγμα, κάποιος στην Αργεντινή ζήτησε μια λίστα με γυναίκες που θα μπορούσε να παντρευτεί. Αλλος πάλι ήθελε να τον βοηθήσουν να καταλάβει την υπόθεση του «Braveheart»!

Σε όλους αυτούς, η απάντηση είναι πως οι Βρετανοί διπλωμάτες μπορούν να βοηθήσουν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.