Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους – Δείτε βίντεο
Just now
6

Μακελειό το Σάββατο στην Ταϊλάνδη με έναν στρατιώτη να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

Ιστοσελίδες της Ταϊλάνδης μεταδίδουν ότι ο στρατιώτης αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο πριν να διαφύγει με ένα κλεμμένο Χάμβι. Η τοπική αστυνομία ανέφερε πως αρχικά βρισκόταν σε ένα σπίτι και σκότωσε δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο στρατιώτης άνοιξε πυρ και ενώ κατευθυνόταν σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μουάνγκ της πόλης Κοράτ (Νακόν Ρατσασίμα), 155 μίλια βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Δείτε βίντεο

«Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε αθώα θύματα που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες και νεκρούς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή» πρόσθεσε.

Ένας αστυνομικός ανέφερε ότι ο στρατιώτης είχε εμπλακεί σε καυγά για μια συμφωνία γύρω από εκτάσεις γης και στη συνέχεια πυροβόλησε δύο ανθρώπους που συμμετείχαν στο επεισόδιο, έναν άλλο στρατιώτης και μια γυναίκα.

Ο στρατιώτης φέρεται να μετέδωσε τις πράξεις του μέσω του Facebook ενώ πιστεύεται ότι έχει τραβήξει και μια selfie με το όπλο του, την οποία συνόδευε με το μήνυμα: «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους».


Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Jakrapanth Thomma κρατά 16 ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των πράξεών του μέσω Facebook, φέρεται να ανέφερεκάποια στιγμή: «Κουράστηκα. Είναι όιλοι νεκροί; Μήπως πρέπει να παραδοθώ;»

Τα πυρά του στρατιώτη χτύπησαν κάποια στιγμή και μια φιάλη υγραερίου με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και φωτιά.