Τεράστια έκρηξη σε φορτηγό με πυροτεχνήματα – 17 τραυματίες
2 years, 8 months ago
6

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό της ομάδας εξουδετέρωσης βομβών του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης έκρηξης κατασχεμένων πυροτεχνημάτων την Τετάρτη το βράδυ.

Η τεράστια έκρηξη έγινε μετά την κατάσχεση περισσότερων από δύο τόνων παράνομων πυροτεχνημάτων από ένα σπίτι στο Νότιο Λος Άντζελες. Ένα άτομο συνελήφθη, σύμφωνα με το CBS.

Εκτός από τους τραυματισμούς, η έκρηξη έσπασε επίσης τα κοντινά αυτοκίνητα και προκάλεσε ζημιές και σε παρακείμενα σπίτια.

Λίγα δευτερόλεπτα προτού τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή, οι αξιωματικοί που ήταν στο σημείο άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το φορτηγό.

Σύμφωνα με το CBSLA, ο αξιωματικός στη συνέχεια φώναξε: «Φωτιά».

 

Ωστόσο, το αστυνομικό τμήμα, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, αναφέρει ότι η αιτία της έκρηξης ήταν ασαφής. «Μερικά από τα πυροτεχνήματα αποθηκεύονταν στο ρυμουλκούμενο της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ως προληπτικό μέτρο. Άγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή τι προκάλεσε την έκρηξη».

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti, σε ανακοίνωση τονίζει ότι επιβλέπει το περιστατικό. “Έδωσα οδηγίες να γίνει πλήρης έρευνα για το περιστατικό, για να καταλάβουμε γιατί συνέβη κάτι τέτοιο. Τα παράνομα πυροτεχνήματα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο και μπορούν να κοστίσουν ζωές” τονίζει.

 

 

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και εννέα αστυνομικοί. Επίσης, τραυματίστηκαν επτά πολίτες και ένας υπάλληλος του Γραφείου αλκοόλ, τσιγάρων, όπλων και εκρηκτικών.