Τέξας: Συγκινεί η αναμνηστική φωτογραφία της τάξης που γάζωσε ο δράστης
1 year, 10 months ago
6

Ένας μαθητής που γλίτωσε περιγράφει τι συνέβη μέσα στην αίθουσα

Μια αναμνηστική φωτογραφία της δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο Τέξας, στο οποίο εισέβαλε ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, σκορπίζοντας τον θάνατο σε παιδιά και δασκάλους, αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας.

Τα περισσότερα από τα χαμογελαστά πρόσωπα που απεικονίζονται στην ομαδική φωτογραφία, έπεσαν νεκρά στην πιο πρόσφατη επίθεση σε σχολείο που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, η DailyMail κατάφερε να αναγνωρίσει 11 από τα 17 παιδιά που εμφανίζονται στην εικόνα ως θύματα της τραγωδίας. Πρόκειται για μαθητές από 8-10 ετών, ενώ ο δάσκαλος που φωτογραφήθηκε μαζί τους δεν συγκαταλέγεται στα θύματα της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, η μαρτυρία ενός μαθητή που της δ’ τάξης που αιματοκύλισε ο έφηβος δολοφόνος παγώνει το αίμα. Το αγοράκι, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει η Daily Mail, περιέγραψε σε τοπικό σταθμό τη στιγμή που ο Ράμος όρμηξε μέσα στην τάξη και απείλησε τους μαθητές, προτού ανοίξει πυρ.

Συνολικά 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος ξέσπασε τη δολοφονική του μανία εισβάλλοντας σε μια τάξη του σχολείου, κλειδώνοντας την πόρτα, και πυροβολώντας αδιακρίτως, ώσπου τελικά κατάφεραν οι αστυνομικοί να μπουν μέσα και να τον σταματήσουν.

«Ώρα να πεθάνετε»

«Μπήκε μέσα και είπε «Ώρα να πεθάνετε«… Όταν άκουσα τον πυροβολισμό πίσω από την πόρτα είπα στον φίλο μου να κρυφτούμε κάτω από κάτι για να μη μας βρει… Κρυφτήκαμε και έλεγα στον φίλο μου να μη μιλάει για να μη μας ακούσει», είπε ο μικρός μαθητής, που βίωσε τον τρόμο μέσα στο σχολείο του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αγόρι κρυβόταν με άλλους τέσσερις μαθητές κάτω από ένα τραπέζι καλυμμένο με τραπεζομάντηλο ενώ ο 18χρονος δράστης «γάζωνε» την τάξη, σκοτώνοντας παιδιά και δασκάλες. Δεκαεπτά ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από τη σοκαριστική επίθεση στο σχολείο.

«Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς είπε: «Φωνάξτε αν χρειάζεστε βοήθεια». Ένα από τα άτομα στην τάξη μου είπε «βοήθεια» και ο τύπος την άκουσε και την πυροβόλησε», είπε επιπλέον το αγόρι, προτού περιγράψει πώς τελικά οι αστυνομικοί εισέβαλαν και σκότωσαν τον δράστη. Για τις δύο δασκάλες που σκότωσε ο Ράμος, το αγοράκι είπε ότι ήταν πολύ καλές γυναίκες και ότι μπήκαν μπροστά από τους μαθητές για να τους προστατέψουν.

in.gr