Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θεωρεί τα Πανεπιστήμια πεδία μαχών και αντίστασης, όχι κέντρα μάθησης
4 months, 11 days ago
6

«Ατολμία και αδιαφορία υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αφήσει τα Πανεπιστήμια στο έλεος συμμοριών», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνάντηση που είχε με τον προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ.

«Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί τα προαύλια, τους διαδρόμους, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και τις υποδομές των Πανεπιστημίων, χώρους αντίστασης και πεδία μαχών και όχι κέντρα μάθησης και έρευνας», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης μαζί με τον Γιώργο Μαυρωτά, που παρέστη στη συνάντηση, δεσμεύθηκαν ότι το Ποτάμι θα ζητήσει από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την ντροπιαστική για τη χώρα και επικίνδυνη για τους φοιτητές και καθηγητές, ανομία που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια.

«Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το καθήκον της» επισήμαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Στάθης Ευσταθόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ και ο γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας, καθηγητής ΑΠΘ, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Είναι χρέος της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους», τόνισε ο κ. Μαυρωτάς, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη την τοποθέτηση του Κώστα Γαβρόγλου ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αντιδράσουν στα εγκληματικά στοιχεία που εισβάλουν κάθε τόσο στους χώρους τους. «Είναι ντροπή για την πολιτεία τα Πανεπιστήμια να είναι σήμερα αφιλόξενα και εχθρικά για φοιτητές και καθηγητές», συμπλήρωσε.