Θεοδωράκης: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει
3 months, 8 days ago
6

Την άποψη ότι «ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει» εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του δεν μετέχει στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει να δώσει και λευκή επιταγή στους συντηρητικούς υπουργούς του παρελθόντος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, προσπαθούν να κάψουν τον χώρο ανάμεσά τους. 

«Να εξαφανιστεί το Ποτάμι, να εξαφανιστεί το ΚΙΝΑΛ, να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσες φωνές», με σκοπό, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες να αισθάνονται ότι έχουν να επιλέξουν μόνο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, τόνισε συγκεκριμένα. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε ότι «το Ποτάμι δεν μετέχει ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Τσίπρα, ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Μητσοτάκη. Έχουμε δικά μας σχέδια για τη χώρα. Δεν είμαστε συντηρητικοί, δεν είμαστε λαϊκιστές» είπε,  υπογραμμίζοντας, σε εκείνο το σημείο, πως «ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει». 

Τα «παιχνιδάκια» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, κυρίως σε ό,τι αφορά στην πρότασή του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άρνηση της κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στη συνέντευξή του στο «Εθνος», ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι εθνικός μας στόχος να ψηφίσουν στις εκλογές οι Ελληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, ώστε να μην αποκοπούν οι νέοι άνθρωποι από την πατρίδα τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παιγνιδάκια προτείνοντας να μην προσμετρείται η ψήφος τους στο εθνικό ποσοστό. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε κριτική και στη ΝΔ που προτείνει να ψηφίζουν τα εκατομμύρια των συγγενών μας, που είναι στην Αμερική και την Αυστραλία, και δεν έχουν καν επισκεφτεί τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Και τόνισε πως το Ποτάμι θα επιμείνει στη λογική και πατριωτική του πρόταση. «Δικαίωμα ψήφου σε όσους είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζουν στην Αθήνα, είτε στο Εδιμβούργο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το Ποτάμι θα συνεχίσει «χωρίς κόμπλεξ»

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι περισσότερη Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερη Ελλάδα και ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει περισσότερη Ελλάδα. «Η λύση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι ο κατακερματισμός και η επιστροφή στην καχυποψία και τους εθνικισμούς», κατέληξε.

Τόνισε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει να πολιτεύεται «χωρίς κόμπλεξ», γιατί «η μεγάλη αξία του πολιτικού είναι να μπορεί να διακρίνει το σωστό που λένε και οι απέναντι του». Και είπε ότι είναι αισιόδοξος για τα εκλογικά αποτελέσματα γιατί «είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια φωνή που δεν υποτάσσεται στο πολιτικό κόστος». Υπογράμμισε πως το Κίνημα διαθέτει ικανότατα στελέχη και θα συνεχίσει να εκπλήσσει τα παλιά κόμματα, τα οποία «ψάχνουν στα παλιά ψηφοδέλτια του Ποταμιού μήπως εντοπίσουν κανέναν ξέμπαρκο και τον παρουσιάσουν ως μια νέα φοβερή ιδέα» είπε χαρακτηριστικά .

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επεσήμανε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών τους επέβαλε να αλλάξουν το Σύνταγμα τους που πλέον έπαψε να μιλάει για μειονότητες στις γειτονικές χώρες, όπως τους επέβαλε να αλλάξουν και τα σχολικά τους βιβλία».