Θοδωρής Αθερίδης: Ο Χριστός για εμένα είναι θεραπευτική μέθοδος
1 year, 5 months ago
6

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” και μίλησε τόσο για την καθημερινότητα όσο και για τη θρησκεία αλλά και για τη σχέση του με τη Σμαράγδα Καρύδη.

Σχετικά με τη σοκαριστική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, ο Θοδωρής Αθερίδης τόνισε πως “όλη η τηλεόραση έχει γίνει αστυνομικό δελτίο… Ο περισσότερος κόσμος είναι καλός, αυτό έχει σημασία” και συνέχισε: “Είμαι καλοπροαίρετος από τη φύση μου. Όταν γνωρίζω έναν άνθρωπο το πρώτο πράγμα που με ελκύει είναι να δω τη γοητεία του, την ομορφιά του… Βλέπω το όμορφο στον άνθρωπο. Δεν ξεκινάω με το στραβό, δεν ξεκινάω με άμυνα, παίζω ανοικτό ποδόσφαιρο, μ’ αρέσει να μοιράζω την μπάλα”.

Αναφέρθηκε στην εποχή που ήταν παπαδοπαίδι και πήγαινε στην εκκησία: “Πήγαινα στην εκκλησία, κρατούσα εξαπτέρυγο… Πιστεύω βέβαια… Έχω χαλαρή σχέση με τη θρησκεία. Δεν τη βρίσκω με τη θρησκεία, δεν μ’ αρέσει η λέξη γιατί έχει φονταμενταλισμούς μέσα. Για τη γιόγκα έχεις ακούσει άσχημα λόγια; Όχι γιατί ο άλλος διαλογίζεται, έτσι ακριβώς βλέπω κι εγώ τη σχέση μου με τον Χριστό. Ο Χριστός για εμένα είναι θεραπευτική μέθοδος. Υπήρχε ένας θεολόγος καθηγητής, που εξηγούσε ότι ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, αλλά θεραπευτική μέθοδος. Αν ακολουθήσεις, λέει, όλο το τυπικό της ορθοδοξίας, ομορφαίνει η ζωή σου και ψυχικά και σωματικά… Εγώ αγοράζω ολόκληρη την ιστορία, τη διπλή φύση του Χριστού, ότι ήταν ο τέλειος άνθρωπος και ο τέλειος Θεός. Είναι πράγματα που δεν αποδεικνύονται με τη γνώση και την επιστήμη. Αν η γνώση κρατούσε τα μυστικά της ζωής θα είχαμε πάει μπροστά μόνο, άρα σημαίνει ότι δεν είναι στη γνώση το μυστικό, το μυστικό είναι στο βίωμα, το βίωμα είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο καλύτερο ή χειρότερο, αυτό σε κάνει να ψηλαφίζεις την αλήθεια του κόσμου. Η γνώση είναι σημαντική για να αναπτύξεις, αλλά για την ίδια σου την ψυχή δεν είναι αυτός ο μηχανισμός “.

Για τη σχέση του με τη Σμαράγδα Καρύδη σημείωσε: “Η Σμαράγδα Καρύδη είναι για ´μένα σύντροφος, ο άνθρωπος μου. Υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός, επαφή και συγχρωτισμός και πάρα πολύ χιούμορ. Υπάρχει χιούμορ κυρίως για να σε στηρίξει τις ώρες που περνάς δύσκολα“, ενώ για το γεγονός ότι δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους είπε:

“Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να παρουσιάσουμε αυτό το τόσο προσωπικό θέμα. Αυτό διέρρευσε σχεδόν από λάθος. Ήμουν με τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα στο καμαρίνι, με ήξερε γενικά και εγώ δεν είχα καταλάβει ότι είχε ξεκινήσει η συνέντευξη. Από την άλλη δεν με πείραξε κιόλας που τα έβαλε, δεν το θεώρησα κάτι. Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα. Η Σμαράγδα μου είπε “ε είσαι χαζός”. Είναι πιο αυστηρή από μένα όσον αφορά στα προσωπικά της θέματα“.

instyle.gr