Θρίαμβος της Σάκκαρη, πέρασε στον τελικό!
2 years, 6 months ago
6

Ετοιμη για κούπα! Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της, πέταξε εκτός το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιγκα Σβίατεκ (6-4, 7-5) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Οστράβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στον τρίτο τελικό της καριέρας της και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον δεύτερό της τίτλο σε επίπεδο WTA.  Απέναντί της θα βρεθεί μία εκ των Ανέτ Κονταβέιτ ή Πέτρα Κβίτοβα.

Με τη νίκη η Μαρια Σάκκαρη έκανε σημαντικό βήμα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, μπορεί να ανέβει στο No.10 ακόμα και σήμερα, εάν η Πέτρα Κβίτοβα αποκλειστεί από την Ανέτ Κονταβέιτ.

Εάν περάσει η Τσέχα, η Μαρία θα χρειαστεί να κατακτήσει τον τίτλο. Εάν τα καταφέρει όχι μόνο θα βρεθεί στο Top-10, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η συμπατριώτισσά μας μπήκε στο κορτ αποφασισμένη να τα δώσει όλα και να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Η Σάκκαρη κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Πολωνής μόλις στο δεύτερο game. Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 2-0 και έβαλε τις βάσεις για να πάρει το πρώτο σετ.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, με την Μαρία να φτάνει στο 6-4 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του indoors τουρνουά που γίνεται στην Οστράβα. Η Σάκκαρη κυριάρχησε στο κορτ και είχε 5 άσους και 13 winners.

Στο δεύτερο σετ η Ιγκα προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο break points στο δεύτερο game, αλλά η Μαρία κατάφερε να τα σβήσει και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 5ο game η συμπατριώτισσά μας μάλιστα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2.

Η Ιγκα, ωστόσο, δεν τα παράτησε και παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε λίγο αργότερα να πάρει πίσω το μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια μάλιστα προηγήθηκε με 5-4 και έφτασε μια… ανάσα από το 1-1.

Η Σάκκαρη, όμως, παίζοντας με μυαλό και βγάζοντας ωραία χτυπήματα ισοφάρισε σε 5-5 και στο 11ο game έκανε νέο μπρέικ για το 6-5. Με την ψυχολογία πλέον στα ύψη, σηκώθηκε από την καρέκλα της, σέρβιρε σωστά και με 7-5 έκανε το 2-0 και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη!