Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Πέθανε το σούπερ μόντελ των ’90s, Τατιάνα Πάτιτζ
1 year, 3 months ago
6

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’90, Τατιάνα Πάτιτζ. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ατζέντης της μέσω της Vogue.

Η Πάτιτζ γεννήθηκε στο Αμβούργο και έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ σε ηλικία 17 ετών. Το 1983 κατέλαβε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη.

Στη συνέχεια της καριέρας της, δούλεψε με μεγάλους οίκους μόδας, όπως η Versace και η Chanel, ενώ συνεργάστηκε επίσης, με τη Vogue, κοσμώντας μερικά από τα διασημότερα εξώφυλλά της.

 

 

Με τη φήμη της στα ύψη, επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το τραγούδι «Freedom», δίπλα σε άλλα διάσημα μοντέλα της εποχής, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ, η Κρίστι Τέρλινγκτον και η Λίντα Εβαντζελίστα. Οι πέντε τους αποτελούσαν τα «μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του μόντελινγκ».

Η Άννα Γουίντορ, διευθύντρια σύνταξης της Vogue, δήλωσε στη DailyMail για την Τατιάνα Πατίτζ: «Ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο του “σικ”». «Ήταν πολύ μυστηριώδης και πολύ πιο ώριμη από τις συνομήλικές της κι αυτό είχε τη γοητεία του», προσθέτει.

 

 

 

real.gr