Το είδαμε κι αυτό: Πορείες εθνικιστών κατά του Αγίου Βαλεντίνου στην Ινδία [εικόνες & βίντεο]
6 months, 15 days ago
6

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του εορτασμού του… Αγίου Βαλεντίνου, καίγοντας ευχετήριες κάρτες και ομοιώματα του «Αγίου», πραγματοποίησαν σε διάφορες πόλεις της Ινδίας, ομάδες ακροδεξιών. 

Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις έγινε στη μεγαλούπολη του Χαϊντεραμάντ -μια πόλη με πληθυσμό που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια. 

Εκεί, τα μέλη της υπερσυντηρητικής ομάδας Ινδουιστών «Μπαϊράνγκ Νταλ» πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της γιορτής των ερωτευμένων, που, όπως λένε, θίγει τις πολιτισμικές τους αξίες. 

Oι ακραίοι Ινδουιστές στους δρόμους του Χαϊντεραμπάν / Φωτογραφία: AP Images

Σύμφωνα με το Associated Press, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκαψαν ομοίωμα του Αγίου Βαλεντίνου και ευχετήριες κάρτες, ενώ έκαναν «κατήχηση» σε ζευγάρια που συναντούσαν στον δρόμο. 

H καύση ομοιώματος του Αγίου Βαλεντίνου / Φωτογραφία: AP Images

Την ίδια στιγμή, σε πολλές πόλεις, γκρούπες της ίδιας ομάδας ακροδεξιών έκλεισαν πάρκα -όπου συχνάζουν ζευγάρια- ενώ σε πιο ακραίες περιπτώσεις, παρενόχλησαν ζευγάρια, τα οποία μάλιστα ανάγκασαν να ενωθούν με τα δεσμά του… γάμου!

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η ομάδα των ακροδεξιών να εξαναγκάζει ένα ζευγάρι νεαρών σε γάμο. 

Η πλειοψηφία των Ινδών, πάντως, όπως στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, γιορτάζουν κανονικά την ημέρα των ερωτευμένων. 

Οπως φαίνεται, παρακάτω, στις εικόνες του Associated Press, αγαπημένη τους συνήθεια είναι η -παγκοσμίως καθιερωμένη- αγορά κατακόκκινων λουλουδιών.