Το πιο στημένο παιχνίδι μπάσκετ στην ιστορία – Το βίντεο σοκάρει – Κόλαφος η απόφαση
1 year, 11 months ago
6

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στη Μάλτα, με την απόφαση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Μάλτας να επιβεβαιώνει ότι η αναμέτρηση ήταν στημένη

Πριν από ένα μήνα περίπου σε αγώνα μπάσκετ της πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα Μάλτας, με αντιπάλους την Ντεπίρο και τη Χιμπέρνιανς, συνέβησαν απίστευτα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ενώ απέμεναν έξι λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης και οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 69-68, το σκορ δε διαφοροποιήθηκε μέχρι την λήξη του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν απλώς πάσες χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση να επιτεθούν.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, πρόκειται για μια απίθανη κατάσταση, με την ομοσπονδία της Μάλτας όπως είναι λογικό να διεξάγει έρευνα για στημένο παιχνίδι. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Μάλτας (MBA), μετά την έρευνα για ενδεχόμενο στήσιμο του παιχνιδιού στο στοίχημα, έβγαλε απόφαση και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για στημένο ματς με τις ποινές να είναι βαρύτατες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πολ Σαντάνα, μιλώντας στο Times of Malta, καταδίκασε αυτό που συνέβη και τόνισε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότατες.

Πριν από λίγες ώρες λοιπόν έγιναν γνωστές με επίσημη ανακοίνωση οι ποινές, με την Ομοσπονδία να τονίζει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι.

Έτσι, το παιχνίδι θεωρείται καταρχήν άκυρο και οι δύο ομάδες μηδενίστηκαν. Από εκεί και πέρα τόσο η Χιμπέρνιανς όσο και η Ντεπίρο αποβάλλονται από το φετινό πρωτάθλημα και τη συνέχεια των πλέι-οφ. Παράλληλα, πέρα από την αποβολή από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, και οι δύο ομάδες τιμωρούνται με 3 βαθμούς μείον από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο 2.500 ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί αμέσως.

Επίσης, όσον αφορά τους δύο προπονητές, η Ομοσπονδία της Μάλτας αποφάσισε την αποβολή τους. Τέλος, ακόμη και οι παίκτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της  ηλικίας τους και αγωνίζονταν στην τέταρτη περίοδο θα αποβληθούν για τουλάχιστον τρία ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο σύλλογοι, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν, είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα πλέι-οφ του BOV Men’s National League, με τη Χιμπέρνιανς και την Ντεπίρο να βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα. Όμως, μετά τη βαριά τιμωρία και τον αποκλεισμό τους «βλέπουν» τη νέα σεζόν.

Δείτε το απίστευτο βίντεο: