Το πόρισμα της ΝΔ από την εξεταστική: Καμία ευθύνη πολιτικών για το Ντυνάν
1 year, 4 months ago
6

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν το δικό τους πόρισμα.

Σύμφωνα με αυτό δεν προκύπτει καμία ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο εισαγωγικό τους σημείωμα:

«Όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος καθώς με καμία εξ αυτών δε ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε και προέκυψε προσωπικό οικονομικό ή πολιτικό όφελος για κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές».

Στον επίλογο του δικού τους πορίσματος οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν:

«Με βάση όλα τα παραπάνω δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».
 Η Ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή.
 Επίσης είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού».