To ξέσπασμα Τούρκου δημοσιογράφου μετά τον σεισμό: «Δεν είναι εχθροί μας οι Έλληνες»
1 year, 2 months ago
6

Ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Γιαβούζ Αρσλάν λέει στους συμπατριώτες του πως «εάν ο Ερντογάν ή κάποιος από τους υποστηρικτές του βγει και αρχίσει να μιλάει για “ξένες δυνάμεις” μετά από αυτά τα γεγονότα, απλά πείτε “ναι, ναι” και προσπεράστε».

«Πυρά» κατά του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και όσων υποστηρίζουν ότι οι «ξένοι» είναι εχθροί της Τουρκίας εξαπέλυσε με άρθρο του ο Τούρκος δημοσιογράφος Αντέμ Γιαβούζ Αρσλάν, με αφορμή τον φονικό σεισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Ουάσινγκτον καθώς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2015, κατηγορήθηκε ως γκιουλενιστής.

Ο Αρσλάν, σε άρθρο του το tr724 αναφέρει ότι οι «ξένοι» είναι εκείνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν στη διάσωση των ανθρώπων από τα συντρίμμια, ανάμεσά τους και οι Έλληνες διασώστες.

«Οι χώρες, οι θεσμοί και τα άτομα που το καθεστώς Ερντογάν και οι εταίροι του εδώ και χρόνια αποκαλούν “ξένες δυνάμεις” έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία», τονίζει ο Αρσλάν «κατεδαφίζοντας» το αφήγημα περί «ξένων δυνάμεων». «Οι ΗΠΑ δεν έρχονται για να εισβάλουν στην Τουρκία, η Ελλάδα ή η Αρμενία δεν είναι εχθροί της Τουρκίας, οι Τούρκοι έχουν κι άλλους φίλους εκτός από τους ίδιους τους Τούρκους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιτίθεται  κατά όσων συνεχίζουν να διαδίδουν σενάρια συνωμοσιολογίας, αναφερόμενος στο ναύαρχο ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ξένοι διασώστες δρούσαν και ως «κατάσκοποι».

«Δεν ήταν αρκετό το 7,7;», διερωτάται τονίζοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, ενώ αναφέρει ότι το καθεστώς Ερντογάν κρύβεται πίσω από τη ρητορική της «καταστροφής του αιώνα» για να καλύψει την αμέλεια και τα λάθη του. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «οι σεισμοί αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να ταρακουνήσουν κάποιους ανθρώπους σχετικά με τις απόψεις τους».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία σας»

«Άνθρωποι όπως ο Γιαϊτσί, που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πράκτορες στις ομάδες διάσωσης που έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία και ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο έχει έρθει για να εισβάλει στην Τουρκία, δεν χρήζουν καν ιατρικής παρακολούθησης. Το θέμα είναι ότι αυτή η τρελή ρητορική βρίσκει ανταπόκριση και στις πλατιές μάζες του λαού», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, εκτός από το άρθρο του, ο Αρσλάν έκανε και την παρακάτω ανάρτηση με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Daily Sabah, τις φωτογραφίες από όλες τις ομάδες διάσωσης από όλο τον κόσμο και τον εύγλωττο τίτλο: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία σας».