Τουρκία: 20χρονος φοιτητής ιατρικής αυτοκτόνησε, αφού πρώτα εξήγησε σε βίντεο τους λόγους!
1 year, 10 months ago
6

«Έχασα τη χαρά της ζωής», ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων…

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τουρκική κοινωνία η είδηση της αυτοκτονίας ενός 20χρονου φοιτητή, ο οποίος, λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ανέβασε στα social media βίντεο, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του.

«Έχασα τη χαρά της ζωής», ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω βίντεο ο Ενές Καρά, δευτεροετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή, κάνοντας λόγο για έντονες πιέσεις που υφίστατο από την οικογένειά του, αλλά και από τη θρησκευτική οργάνωση στην οποία ανήκε η φοιτητική εστία όπου διέμενε. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι υφίστατο mobbing (ψυχολογική τρομοκρατία) στη σχολή, ενώ βίωνε ασφυκτικό άγχος για το μέλλον του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έγινε αντικείμενο έντονης πολιτικής πολεμικής, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηλιτεύουν την έλλειψη προοπτικής και ελπίδας της σημερινής νεολαίας στην Τουρκία. Με αφορμή, εξάλλου, το εν λόγω περιστατικό, χιλιάδες φοιτητές προέβησαν σε διαδηλώσεις, ζητώντας να κλείσουν όλες οι φοιτητικές εστίες στη χώρα που ανήκουν σε θρησκευτικές οργανώσεις.

«Aπαράδεκτο και ανήθικο»

Την ίδια ώρα, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, απέρριψε ως «ανήθικους» τους ισχυρισμούς περί άσκησης πιέσεων εκ μέρους θρησκευτικών οργανώσεων σε νέους ανθρώπους. «Είναι απαράδεκτο και ανήθικο κάποιοι να καλλιεργούν μνησικακίες και ιδεολογικές διακρίσεις, εξαιτίας του θανάτου ενός νέου ανθρώπου», δήλωσε.