Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας μας κορόιδεψε – Είπε οτι θα μας επιστρέψει τους 8
6 months, 27 days ago
6

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται ο τουρκικός Τύπος.

Εστιάζουν δε στο ότι το τετ-α-τετ διήρκεσε μία ώρα και 45΄και κυρίως στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, που είπε «δεν θα έλεγα ότι ήταν μια εύκολη συνάντηση», την οποία αρκετά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έβαλαν στους τίτλους των σχετικών ρεπορτάζ βρίσκοντας την ευκαιρία να απονείμουν τα εύσημα γι’ αυτό στον Τούρκο Πρόεδρο.

«Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας: Ήταν μια δύσκολη συζήτηση» γράφει η Gunes.

«Η δήλωση Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: “Δεν ήταν εύκολη”», αναφέρει η Hurriyet

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Yeni Akit: «H ομολογία Τσίπρα για τον Ερντογάν»

Για «Έντονη συζήτηση με τον Τσίπρα» κάνει λόγο η Vatan σημειώνοντας: «Ο Τσίπρας έκανε καταγγελία στο ΝΑΤΟ και δήλωσε πως οι στρατιώτες μας που πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος είναι όμηροι της Τουρκίας. Όμως δεν μίλησε καθόλου για το άσυλο που δόθηκε στους πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρικό κλίμα».

Μεταφέρει δε και μια κουβέντα του Τούρκου προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως τους έχετε δώσει VIP προστασία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν να παραδοθούν στην τουρκική δικαιοσύνη».

H Sozcu έχει τίτλο: «Τσίπρας: Συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν» και αναφέρεται στην αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού για βελτίωση του κλίματος στις διμερείς σχέσεις μέσω του διαλόγου, που συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο.