Τραμπ: Ετοιμάζει black list για τους επικριτές του και ανακοινώνει την υποψηφιότητά του
27 days ago
6

trump-56
Τι κι αν δεν υπήρξε «κόκκινο ποτάμι» στις ενδιάμεσες εκλογές, όπως περίμενε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος δείχνει απτόητος, επιρρίπτει την ευθύνη για τις αποτυχίες στους ίδιους τους υποψηφίους, καταγράφει όσους τον επέκριναν και προχωρά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το κλίμα είναι τέτοιο στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών που μέχρι και τα Μέσα του Ρούπερτ Μέρντοχ στρέφονται κατά του τέως προέδρου. Αποκορύφωμα το δημοσίευμα της New York Post, η οποία στο πρωτοσέλιδό της κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, «χαζούλη» («Trumpty Dumpty»).

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico, αν και ο ίδιος είναι διαχρονικά επιρρεπής στο να αλλάζει γνώμη, ο Τραμπ, λένε αξιωματούχοι, δεν έχει πειστεί από τα επιχειρήματα ότι θα έπρεπε να καθυστερήσει να κάνει μια ανακοίνωση μέχρι μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Τζόρτζια. Ο ίδιος σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν επικεντρώνεται στην εν τέλει κακή επίδοση των Ρεπουμπλικανικών υποψηφίων και ρίχνει τα βέλη του κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Τραμπ φέρεται να είναι σίγουρος ότι θα βγει άθικτος από τις ενδιάμεσες εκλογές. Ένας σύμβουλος είπε ότι ο Τραμπ θεωρεί την τρέχουσα κατάσταση σαν να θυμίζει το 2015 και το 2016, όταν οι αμφιβολίες για την πολιτική του ισχύ ήταν διάχυτες, συμπεριλαμβανομένου του κόμματός του. «Είναι σε δικό τους κίνδυνο», είπε ο σύμβουλος σχετικά με τους επικριτές που συσσωρεύουν τον Τραμπ. Η ομάδα του Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει «ειδική ανακοίνωση» στις 9 μ.μ. την επόμενη Τρίτη στο Mar-a-lago.

Οι βοηθοί κρατούν σημειώσεις, όπως γράφει το Politico, σχετικά με το ποιοι έδειξαν να τα βάζουν με τον Τραμπ στον απόηχο των εκλογών, όπως η Αντικυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γουίνσομ Σιρς, που αποκάλεσε τον Τραμπ «υποχρεωτικό» και είπε ότι δεν μπορούσε να τον υποστηρίξει το 2024. Δεν ήταν μόνο οι λεγόμενοι Ρεπουμπλικάνοι του κατεστημένου στη λίστα τους, αλλά και παλιοί σύμβουλοι, νέα μέλη του Κογκρέσου, σχολιαστές στο Fox News, ακόμη και η αγαπημένη του εφημερίδα, η New York Post, που δημοσίευσαν πρωτοσέλιδο τίτλο με τον «Τράμπτι Ντάμπτι».

Τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του αντιτάχθηκαν σε αυτό που θεώρησαν ως συντονισμένη προσπάθεια να μετατραπεί ο πρώην πρόεδρος σε παρία. Οι αξιωματούχοι Τραμπ εργάστηκαν για να ενισχύσουν τις τάξεις του κόμματος, προσεγγίζοντας παράλληλα επιφανείς συμμάχους για να δηλώσουν εκ νέου την υποστήριξή τους. Ως μέρος της ώθησής τους πίσω στις επικρίσεις, επιστράτευσαν μια από τις υψηλότερης βαθμίδας Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, την Elise Stefanik, για να προσφέρει την υποστήριξή της για το 2024 για τον Τραμπ — πριν καν ανακοινώσει. Οι βοηθοί είπαν ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Κλείσιμο

Ο Τραμπ και η ομάδα του άρχισαν επίσης να εξαπολύουν δημόσιες και ιδιωτικές επιθέσεις σε συναδέλφους Ρεπουμπλικάνους που πίστευαν ότι τροφοδοτούσαν την αφήγηση ότι έφταιγε για την κακή εμφάνιση του κόμματος ή ότι επωφελήθηκε από αυτό. Μοιράστηκε μια ροή θυμωμένων αναρτήσεων στον ιστότοπό του, Truth Social, που περιελάμβανε υπεράσπιση του ιστορικού του στις γενικές εκλογές, πολλές αναρτήσεις που έλεγαν ότι όχι, δεν ήταν «θυμωμένος» με τις ενδιάμεσες εκλογές και αβάσιμες κατηγορίες για απάτη σε μέρη όπως η Πενσυλβάνια.

protothema.gr