Τραμπ: Οι σχέσεις μου με τον Κιμ είναι πολύ καλές
1 year, 16 days ago
6

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σήμερα πως οι σχέσεις του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι «πολύ καλές» παρά τη θεαματική αποτυχία της συνάντησής τους στο Ανόι.

«Ευτυχής που επέστρεψα από το Βιετνάμ, ένα φανταστικό μέρος», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε χθες, Πέμπτη, το βράδυ στην Ουάσινγκτον.

«Είχαμε αληθινές διαπραγματεύσεις ουσίας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: ξέρουμε τι θέλουν και ξέρουν τι πρέπει να έχουμε», πρόσθεσε.

«Οι σχέσεις είναι πολύ καλές, θα δούμε τι θα συμβεί», κατέληξε επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που χρησιμοποιεί πολύ τακτικά στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο πλευρές είχαν αποδώσει η μία στην άλλη την ευθύνη για την αποτυχία της συνόδου στο Ανόι.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ απαίτησε την άρση όλων των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμά της και για το πυραυλικό πρόγραμμά της. Η Βόρεια Κορέα διαβεβαίωσε πως δεν ζήτησε παρα «μερική» άρση αυτών των περιορισμών.

Η σύνοδος κορυφής του Ανόι ήταν μια «επιτυχία», μετέδωσε ωστόσο το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA προσθέτοντας πως ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ μια νέα συνάντηση.