Τραγωδία στη Βρετανία: Σκύλος επιτέθηκε και σκότωσε 20χρονη
1 year, 3 months ago
6

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Βρετανία, καθώς μια κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο από σκύλο που της επιτέθηκε.

Μια μεγάλη περιοχή της υπαίθρου του Surrey έχει αποκλειστεί από την αστυνομία μετά το θάνατο μιας γυναίκας γύρω στα 20, η οποία δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από σκύλο.

Μια άλλη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επτά σκυλιά αιχμαλωτίστηκαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας μετά την επίθεση στις χθες το μεσημέρι. Οι αρχές κατέφθασαν ύστερα απο καταγγελίες για ένα σκύλο που επιτέθηκε σε κατοίκους.

Ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε: «Η περιοχή βρίσκεται στη μέση της εξοχής και περιβάλλεται από μεγάλες μονοκατοικίες».

«Όλοι οι κοντινοί και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί. Υπάρχουν περιπολικά της αστυνομίας με φώτα που αναβοσβήνουν και μπλοκάρουν τους δρόμους. Είναι αρκετά δημοφιλές σημείο για βόλτα με τα σκυλιά εδώ γύρω, αλλά κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε στην Daily Mail κάτοικος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ δήλωσε: «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των παραϊατρικών δυνάμεων, μια γυναίκα γύρω στα είκοσί της κηρύχθηκε νεκρή επί τόπου. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ταυτοποίηση, οι συγγενείς της έχουν ενημερωθεί και και δέχονται την ανάλογη υποστήριξη από ειδικούς αξιωματικούς».

Mια νεκρή και μία τραυματίας από την θανατηφόρα επίθεση στη Βρετανία

«Μια δεύτερη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου. Η κατάστασή της δεν είναι απειλητική για τη ζωή. Ένοπλοι αξιωματικοί, με την υποστήριξη της Εθνικής Αστυνομικής Αεροπορικής Υπηρεσίας, συνέλαβαν συνολικά επτά σκύλους στη σκηνή και βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Alan Sproston πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της γυναίκας που δυστυχώς έχασε τη ζωή της. Το περιστατικό αυτό θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι πιστεύουμε ότι όλα τα σκυλιά έχουν καταγραφεί και βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση».

«Η έρευνά μας για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού παραμένει σε εξέλιξη και θα παρακαλούσαμε την κοινότητα να μην κάνει εικασίες».

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που σκοτώνουν κάποιον μπορούν να φυλακιστούν για έως και 14 χρόνια, να αντιμετωπίσουν απεριόριστο πρόστιμο ή και τα δύο.

 pronews.gr

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν θάνατοι, μπορούν να αντιμετωπίσουν πέντε χρόνια φυλάκισης αν ο σκύλος τους έστω τραυματίσει κάποιον, σημειώνει το βρετανικό ρεπορτάζ.