Τρέμουν βαριά ήττα στις ευρωεκλογές -Επινοούν «φασίστες» και «τάγματα εφόδου»
6 months, 4 days ago
6

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι αντιδράσεις του κόσμου σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, που προσπαθεί τώρα να διατυπώσει ένα νέο δίλημμα για τις ευρωεκλογές, προκειμένου να αποτρέψει την βαριά ήττα.

Ετσι αίφνης, οι ευρωεκλογές γίνονται για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι πιό σημαντικές εκλογές των τελευταίων 10ετιών και «υπαρξιακό θέμα» για την Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης από το Φόρουμ των Δελφών, σε μια προσπάθεια κατ αρχήν να πείσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τους να σηκωθούν από τον καναπέ και να προσέλθουν στις κάλπες. Μια κρίσιμη μάζα 30% αναποφάσιστων που παλιά ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να καταλήξει.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επενδύσει σε ευρωπαϊκά θέματα, φυσικά, επινοεί «τέρατα», ακροδεξιές επιθέσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και διεθνείς συνωμοσίες, που απειλούν την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και που οφείλουν οι δημοκρατικοί- κεντροαριστεροί πολίτες με την ψήφο τους να εμποδίσουν.

Η πραγματική άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που μένει βέβαια να αποτυπωθεί και στις κάλπες των ευρωεκλογών, χρησιμοποιείται έτσι από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσεγγίσει και να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του 2015, να τους τρομάξει για τους κινδύνους που απειλούν την Ευρώπη και να ξαναψηφίσουν έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χθες μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Η εποχή των τεράτων, είπε (χρησιμοποιώντας μια φράση του Αντόνιο Γράμσι που αναφέρεται στα χρόνια της ανόδου του φασισμού) βρίσκεται ενώπιον μας και δεν μπορεί παρά να μας επιτάσσει στο καθήκον της δημοκρατικής άμυνας και της σύγκρουσης με τις δυνάμεις που την αντιστρατεύονται». Και συνέχισε: «Επιβάλλεται η δημιουργία των πιο πλατιών δημοκρατικών συγκλίσεων που θα λειτουργήσουν εν τέλει ως ανάχωμα στη μαύρη διεθνή του εθνικισμού και της ακροδεξιάς».

Με άλλα λόγια επιβάλλεται η συνεργασία με την κεντροαριστερά, υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά…γι αυτό και η επίθεση στο ΚΙΝΑΛ θα συνεχιστεί, έστω κι αν δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον κίνδυνο του φασισμού που απειλεί την Ευρώπη και την Δημοκρατία, εξυπηρετείται, με αδιανόητο τρόπο, και από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας, με τις αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι πολίτες που αντιδρούν στον συμβιβασμό με τα Σκόπια και στη Βόρεια Μακεδονία είναι συλλήβδην «φασίστες, ακραία στοιχεία με αντιδημοκρατικά ένστικτα και χρυσαυγίτες», σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το να χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση «φασίστες» ή «τέρατα» όλους τους Ελληνες που έχουν αντίθετη άποψη για το Σκοπιανό είναι βέβαια εκτός από πρωτοφανές και αναποτελεσματικό, γιατί οι χαρακτηρισμοί πολώνουν τα πνεύματα και φέρνουν απέναντι τη μισή Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη για τα επεισόδια που συνέβησαν πριν από δύο 24ωρα, με αφορμή την παρουσία της στην Πτολεμαϊδα. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Την ίδια περίπου τακτική ακολουθούν και όλοι οι υπουργοί ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δέχονται βροχή αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή ακούν επίθετα όπως «προδότες» στις εκδηλώσεις τους.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης ανάλογη φρασεολογία χρησιμοποίησε προ ημερών, αποδίδοντας σε φασίστες, τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Κατερίνη η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου: «Μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα» είπε. Διευκρινίζοντας μετά οτι δεν εννοούσε όλον τον κόσμο αλλά αυτούς που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια και φώναζαν «προδότες» τους διοργανωτές της εκδήλωση για την Συμφωνία των Πρεσπών.