Twitter: Η κατρακύλα στη μετοχή της Tesla απειλεί τη συμφωνία με τον Έλον Μασκ
1 year, 11 months ago
6

Η συμφωνία για εξαγορά της Twitter Inc. από τον Έλον Μασκ ίσως κινδυνεύσει αν συνεχιστεί η κατρακύλα στη μετοχή της Tesla, η οποία είδε την χρηματιστηριακή αξία της να πέφτει κατά 126 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μασκ ίσως αναγκαστεί να πουλήσει μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων και να γίνει ιδιοκτήτης του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει την Τετάρτη το Reuters.

H Tesla, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία, δεν εμπλέκεται άμεσα στη συμφωνία. Βρίσκεται όμως στο στόχαστρο κερδοσκόπων μετά την άρνηση του Μασκ να αποκαλύψει πού θα βρει τα 21 δισ. δολάρια που πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του για τη συμφωνία του Twitter.

Η τιμή της μετοχής της Tesla βυθίστηκε κατά 12,2% την Τρίτη. Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές που έχει στην κατοχή του ο Έλον Μασκ έχασαν σε μια μέρα 21 δισ. δολάρια από την αξία τους, το ίδιο ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο δισεκατομμυριούχος για την απόκτηση του Twitter.

H Tesla πιέζεται λόγω της πιθανότητας πώλησης μετοχών του Μασκ αλλά και της ανησυχίας ότι ο ιδρυτής της SpaceX, της Tesla, της Boring Company και της Neuralink δεν έχει χρόνο να διοικεί και Πέμπτη εταιρεία, εκτίμησε ο αναλυτής Ντάνιελ Άιβς της Wedbush Securities.

Η μετοχή της Twitter Inc. επίσης υποχώρησε την Τρίτη, κατά 3,9%, παρά το γεγονός ότι την Δευτέρα έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς. Αναλυτές ανησυχούν ότι η υποχώρηση της αξίας της Tesla ίσως κάνει τον Μασκ να ξανασκεφτεί το θέμα της εξαγορ΄ςα.

«Αν η τιμή της μετοχής της Tesla παραμείνει σε ελεύθερη πτώση θα τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση» εκτίμησε ο αναλυτής της OANDA Εντ Μόια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς, σημειώνει το Reuters, ότι Μασκ δανείστηκε 12,5 δισ. δολάρια με εγγύηση μετοχές της Tesla. Προηγουμένως είχε πάρει δάνεια με εγγύηση το ήμισυ του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο χρηματοδότησης στενεύει.

in.gr