Twitter: Νέο κύμα παραιτήσεων και κλείσιμο γραφείων – Χάος μετά το τελεσίγραφο του Μασκ
1 year, 5 months ago
6

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Τwitter εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν την εταιρία, μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο Έλον Μασκ στους εργαζόμενους, καλώντας τους να προσαρμοστούν σε ένα «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον, αλλιώς να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Τα εσωτερικά μηνύματα Slack που κοινοποιήθηκαν στο CNBC έδειχναν προγραμματιστές και άλλους υπαλλήλους να δημοσιεύουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα σε μια ομάδα συνομιλίας «watercooler» μέχρι τις 5 μ.μ. ET την Πέμπτη, την προθεσμία που όρισε ο Mασκ μόλις μια μέρα νωρίτερα.

  • Διαβάστε επίσης: Τι βρίσκεται πίσω από τις απολύσεις στους κολοσσούς τεχνολογίας;

Κλείνει γραφεία

Εκατοντάδες emoji αποχαιρετισμού (τα οποία μεταφέρουν το μήνυμα «ευχαριστώ για την εξυπηρέτησή σας») μεταδίδονται σε ροή, μαζί με δεκάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα. Τρεις υπάλληλοι του Twitter που μίλησαν με το CNBC ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, επικαλούμενοι τον φόβο επαγγελματικών αντιποίνων. Και οι τρεις σχεδίαζαν να παραιτηθούν την Πέμπτη. Δεν ήταν σαφές πόσοι ακριβώς υπάλληλοι του Twitter παραιτήθηκαν.

Με την εταιρεία να κλείνει προσωρινά -μέχρι τη Δευτέρα- τα γραφεία της για το προσωπικό, τίθενται πλέον ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει ανεπηρέαστη η λειτουργία της, ενώ ήδη μεταξύ των χρηστών στην πλατφόρμα έγιναν δημοφιλή τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown, καθώς και οι αναφορές για άλλα, εναλλακτικά στο Twitter μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Mastodon και το Myspace.

Πολλοί δεν υπέγραψαν το τελεσίγραφο

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας και προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων στελεχών για το ποιοι από όσους αποχώρησαν πρέπει να επιστρέψουν, ανέφεραν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε μια πρώιμη ένδειξη ότι ο αριθμός όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελεσίγραφο ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, ο Μασκ αναθεώρησε εν μέρει την απόφασή του να βάλει φρένο στην τηλεργασία, λέγοντας στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι θα τους επιτρέπεται να εργάζονται εξ αποστάσεως, εάν οι διευθυντές τους ισχυρίζονταν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή».

Το Twitter ανακοίνωσε αργότερα μέσω email ότι θα κλείσει τα «κτίρια των γραφείων μας» για τους εργαζομένους μέχρι τη Δευτέρα, ανέφεραν οι New York Times. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της Πέμπτης, είπε μια πηγή στο Reuters.

in.gr