Τζέιμς Φράνκο: Mαθήτριές του κατέθεσαν αγωγή για σεξουαλική εκμετάλλευση
3 years, 1 month ago
6

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για διάσημους ηθοποιούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για διάσημους ηθοποιούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αυτή τη φορά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο κάνουν νέες αποκαλύψεις για μία υπόθεση που έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον διάσημο και υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο.

Το 2014, ο Φράνκο, πρωταγωνιστής της σειράς του HBO «The Deuce» αλλά και κινηματογραφικών ταινιών όπως οι «127 Hours» και «The Disaster Artist», άνοιξε μια σχολή υποκριτικής με το όνομα «Studio 4» και παραρτήματα στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Μαζί του ήταν ο συνέταιρός του, Βίνς Τζολιβέτ.

Ο Τζέιμς Φρανκο είχε κατηγορηθεί πριν δύο χρόνια από πέντε μαθήτριες της σχολής που έκανε μαθήματα υποκριτικής, ότι οι μέθοδοι διδασκαλίας του είχαν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής κι έκτοτε η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί και πρώην μαθήτριες της σχολής Studio 4 που ανήκε στον ηθοποιό, Σάρα Τίδερ-Κάπλαν και η Τόνι Γκάαλ, είχαν καταθέσει ότι ο Τζέιμς Φρανκο τις έβαζε να προχωράνε σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στον φακό, σε σενάρια που περιείχαν όργια.

Αρκετές κοπέλες είχαν διστάσει τότε να προχωρήσουν στις «οδηγίες» του Τζέιμς Φρανκο, ο ηθοποιός όμως επέμενε πως αν είναι συνεργάσιμες, θα τους εξασφαλίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του Φράνκο ενώ επαίνεσαν το κίνημα #MeToo, χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς των μαθητριών «ψευδείς και τοξικές, νομικά αβάσιμες και ασκήθηκαν με τον προφανή στόχο να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα».

Oι γυναίκες κατηγόρησαν επίσης την εταιρεία παραγωγής του διάσημου ηθοποιού, Rabbit Bandini αλλά και τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένων των Vince Jolivette και Jay Davis, ότι γνώριζαν τη σεξουαλική εμμονή του 42χρονου σταρ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε διακανονισμό, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί δημόσια το ποσό που θα λάβουν οι μηνύτριες προκειμένου να μη συνεχίσουν τη δικαστική διαμάχη.

Το φλερτ με ανήλικη στο Instagram

Ο Φράνκο έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοιες κατηγορίες. Το 2014, τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει μέσω του Instagram με ένα 17χρονο κορίτσι δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να «ψαρέψει» το κορίτσι. Το 2018, οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα ρεπορτάζ στο οποίο αρκετές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Τίδερ-Κάπλαν, περιέγραψαν με λεπτομέρειες την καταχρηστική σεξουαλικά συμπεριφορά του ηθοποιού.

Εκείνη τη χρονιά, στην τελετή απονομής των χρυσών σφαιρών, ο Φράνκο φορούσε μια κονκάρδα που εξέφραζε την υποστήριξή του για το Time’s Up, ένα κίνημα που ξεκίνησε από διάσημους στη βιομηχανία ψυχαγωγίας για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Εκείνη την εποχή επικρίθηκε σφοδρά στα social media από την Τίδερ-Κάπλαν και άλλους που το παρατήρησαν.

Ο Φράνκο δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και πρόσθεσε ότι οι εναντίον του κατηγορίες είναι αβάσιμες. Σε συνέντευξή του, τον Ιανουαρίο του 2018, στο «The Late Show With Stephen Colbert», ο Φράνκο δήλωσε: «Είμαι εδώ για να ακούω και να μαθαίνω και να αλλάζω την προοπτική μου όταν δεν είναι απόλυτα σωστή». Η Τίδερ-Κάπλαν είπε σε μια συνέντευξη ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Φράνκο για σχεδόν δύο χρόνια και ένιωθε ότι δεν είχε δει καμία προσπάθεια από τον ηθοποιό να ανταποκριθεί στις δηλώσεις του αυτές.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα ξέροντας ότι οι αποκαλύψεις μου δεν επιτέλεσαν το σκοπό τους», είπε. «Δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια που να μου δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τι έκαναν, ότι αυτό που έκαναν είναι λάθος και επιβλαβές και δεν μπορούν να το κάνουν ξανά».

in.gr