Τζόνσον : Η επιτυχία των εμβολιασμών οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία
3 years, 27 days ago
6

«Ο λόγος για την επιτυχία των εμβολίων είναι λόγω του καπιταλισμού, λόγω της απληστίας, φίλοι μου», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε ομάδα βουλευτών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες Τρίτη σε βουλευτές ότι η επιτυχία των εμβολιασμών στη Βρετανία οφείλεται στον καπιταλισμό και την απληστία, ανέφερε η εφημερίδα The Sun εν μέσω εντάσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19.

Αρνήθηκε να σχολιάσει

«Ο λόγος για την επιτυχία των εμβολίων είναι λόγω του καπιταλισμού, λόγω της απληστίας, φίλοι μου», τόνισε ο Τζόνσον σε ομάδα βουλευτών, σύμφωνα με τη Sun.

Το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα έπειτα από επικοινωνία του Reuters.

Η Βρετανία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της πανδημίας στο πλαίσιο σχεδίου που στηρίζεται στην επιτυχία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, με την οποία πάνω από 28 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Στοπ στις εξαγωγές

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεκτείνει τις εξουσίες της ΕΕ για να εμποδίσει ενδεχόμενες εξαγωγές εμβολίων Covid-19 στη Βρετανία και σε άλλες περιοχές με πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών και να καλύψει περιπτώσεις οπισθοβαρούς εκτέλεσης συμβάσεων από εταιρείες.

in.gr