Τζούλιαν Ασάνζ: Πήρε άδεια να παντρευτεί στη φυλακή
2 years, 5 months ago
6

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πήρε άδεια να παντρευτεί στη φυλακή Μπελμάρς τη σύντροφό του Στέλα Μόρις, σύμφωνα με το BBC.

Ο ιδρυτής των Wikileaks και η Μόρις έχουν δύο γιους μαζί, τους οποίους απέκτησαν όσο καιρό ο Τζούλιαν Ασάνζ ζούσε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Η σωφρονιστική υπηρεσία είπε ότι η αίτηση του Ασάνζ “εξετάστηκε με τον συνήθη τρόπο από τον διοικητή της φυλακής”. Η σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ είπε στο PA πως “είναι ανακουφισμένη που επικράτησε η λογική” και πρόσθεσε: “Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω παρέμβαση στον γάμο μας”.

Τζούλιαν Ασάνζ

Οι κρατούμενοι δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση να παντρευτούν στη φυλακή βάσει του νόμου περί γάμου και, όταν οι αιτήσεις γίνονται δεκτές, οι ίδιοι οι κρατούμενοι πρέπει να καλύπτουν το πλήρες κόστος του γάμου, χωρίς βοήθεια από τους φορολογουμένους.

Σε συνέντευξή της πέρυσι, η δικηγόρος που είναι γεννημένη στη Νότια Αφρική, είχε αποκαλύψει ότι έχει σχέση με τον Ασάνζ από το 2015 και πως μεγαλώνει μόνη της τα δυο τους παιδιά. Σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στον λογαριασμό των Wikileaks στο YouTube account, η Στέλα Μόρις είχε πει ότι γνωρίστηκαν με τον Ασάνζ το 2011 όταν έγινε μέλος της νομικής του ομάδας.

Τζοιύλιαν Ασάνζ - Στέλα Μόρις

Η Μόρις είχε προσθέσει ότι τον επισκεπτόταν στην πρεσβεία κάθε μέρα και γνωρίστηκαν πολύ καλά με τον Τζούλιαν. Ερωτεύτηκαν το 2015 και αρραβωνιάστηκαν δύο χρόνια μετά. Η Μόρις είχε πει ότι ο Ασάνζ είδε τη γέννηση των παιδιών του μέσω βιντεοκλήσης και ότι οι γιοι του είχαν επισκεφθεί τον πατέρα τους στην πρεσβεία.

Πηγή: BBC

 

enikos.gr