Βέλγιο – Οι σελίδες από το νέο διαβατήριο είναι γεμάτο Τεντέν και Στρουμφάκια
2 years, 1 month ago
6

Οι λάτρεις της τέχνης, των κόμικς και των ταξιδιών θα ήθελαν πολύ μια Βελγική υπηκοότητα. Οι νέες σελίδες του νέου διεθνούς διαβατηρίου του Βελγίου, που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Φεβρουαρίου, αποτίνει φόρο τιμής στη διαρκή επίδρασή της ποπ κουλτούρας στην καθημερινή μας ζωή.

Το διαβατήριο είναι γεμάτο με σκίτσα που αναφέρονται σε εγχώρια κόμικς.

 

Οι κάτοχοι του εγγράφου θα μπορούν σύντομα να ταξιδεύουν με αγαπημένους ήρωες της παιδικής τους ηλικίας. Ως χώρα των αγαπημένων, όπως οι Περιπέτειες του Τεντέν, τα Στρουμφ, ο Γουίλι και η Γουάντα και πολλά άλλα, το Βέλγιο αγκαλιάζει τον πολιτιστικό του πυρήνα τυπώνοντας κωμικούς χαρακτήρες και ντόπιο στυλ στις σελίδες του διαβατηρίου.

Οι ζωηρές εικόνες μπορεί να βοηθήσουν στο να γίνει πιο δύσκολο να αντιγραφεί το βελγικό διαβατήριο, όπως προτείνεται σε ένα βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα.

Οι περίπλοκες εικόνες μπορεί να βοηθήσουν στο να γίνει πιο δύσκολο να αντιγραφεί το βελγικό διαβατήριο, όπως προτείνεται σε ένα βίντεο έναρξης.

Το διαβατήριο των 34 σελίδων θα «είναι αναγνωρίσιμο χάρη στον αυθεντικό του σχεδιασμό, το οποίο τιμά ένα από τα κοσμήματα του πολιτισμού μας: τις ηρωίδες και τους ήρωες των κόμικ στριπς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Το βελγικό διαβατήριο προσφέρει στους πολίτες πρόσβαση σε 149 χώρες, με 110 από αυτές τις χώρες να μην απαιτούν βίζα.

 

Εκτός από το ότι διαθέτει μια λίστα νοσταλγικών έργων τέχνης, η ενημερωμένη έκδοση έχει ενισχυθεί με χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αντιμετώπιση των πλαστών.

Μια προσωρινή έκθεση αφιερωμένη στην εξέλιξη του βελγικού διαβατηρίου έχει επίσης εγκατασταθεί στο Μουσείο Τέχνης Κόμικς των Βρυξελλών για να γιορτάσει τη μεταμόρφωση.

Η υπουργός Εξωτερικών Sophie Wilmès δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι αυτό το πέρασμα στον κόσμο είναι «μια ευκαιρία να τονίσουμε την ένατη τέχνη, το κόμικ, που αποτελεί κεντρικό στοιχείο του πολιτισμού μας και της επιρροής μας στο εξωτερικό», όπως αναφέρουν οι Brussels Times.

in.gr