Βίντεο-γροθιά στο στομάχι: Προσφυγόπουλο διαβάζει μέσα σε σακούλα σκουπιδιών
7 months, 25 days ago
6

Το απόλυτο παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης είναι αυτό το 11χρονο προσφυγόπουλο που εθεάθη να διαβάζει μέσα στα σκουπίδια στην Τουρκία.

Το βίντεο με το κορίτσι να κάθεται δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών και συγκεκριμένα πάνω σε έναν βρώμικο σάκο γεμάτο χαρτόνια και να έχει «χαθεί» μέσα στο βιβλίο της κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες.

Το κορίτσι εθεάθη στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έκανε διάλειμμα από την δουλειά του για να διαβάσει στα σκουπίδια.

Η 11χρονη Χαλιμέ, προσφυγοπούλα από την Συρία, βοηθάει τον πατέρα της, ψάχνοντας έναν έναν τους κάδους σκουπιδιών και συλλέγοντας μαζί του χαρτόνια και άλλα αντικείμενα.

Το βίντεο- γροθιά στο στομάχι δείχνει την θέληση της Χαλιμέ να μορφωθεί και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέρος, μακριά από τις κακουχίες και τις αντίξοες συνθήκες που τις «επέβαλε» η προσφυγιά.

«’Ηρθα από το Χαλέπι πριν από ένα χρόνο και από τότε μαζεύω χαρτόνια. Έχω εφτά παιδιά… αυτή είναι η Χαλιμέ, είναι 11 χρόνων. Δουλεύει μαζί μου. Θέλει να σπουδάσει αλλά η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι καλή, έχουμε ενοίκιο» λέει ο πατέρας της.

Η Χαλιμέ ωστόσο έγινε εξαίρεση στον κανόνα και αυτό χάρη σε αυτό το βίντεο. Το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιες αρχές κινητοποιηθήκαν αμέσως και την έστειλαν εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται, σε μία τάξη μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας της.

Ο δήμος τώρα έχει αναλάβει πλέον τα έξοδα της 11χρονης προσφυγοπούλας, η οποία φορώντας πλέον την μαθητική της ποδιά, πηγαίνει καθημερινά στο νέο της σχολείο, διψώντας για μάθηση.

«Είμαι ενθουσιασμένη, τώρα έχω πρόσβαση σε πολλά βιβλία» , δήλωσε η μικρή Χαλιμέ την ώρα που ο πατέρας της ανέφερε πως είναι πιο ενθουσιασμένος και ευτυχισμένος από ποτέ που η κόρη του κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο της.