Βίντεο-σοκ: Ακατάλληλο και επικίνδυνο το γήπεδο της Νέφτσι – Φεύγουν κομμάτια από το στέγαστρο λόγω αέρα
2 years, 8 months ago
6

Στη συνέντευξη Τύπου της Νέφτσι Μπακού, ο προπονητής Σαμίρ Αμπάσοφ ρωτήθηκε για το λόγο που η διοίκηση της ομάδας του επέλεξε να μη διεξαχθεί το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, αλλά στην Barkcell Arena.

Ένα πολύ πιο μικρό και όχι ιδιαίτερα… κατάλληλο γήπεδο. Ο ίδιος δεν απάντησε και είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά.

Το πρωί της Τετάρτης η ανησυχία όλων (ακόμη και των Αζέρων) επιβεβαιώνεται, καθώς καθίσταται σαφές ότι το γήπεδο της Νέφτσι δεν είναι απλώς ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά επικίνδυνο.

Επικίνδυνο και για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για όσους βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης εκεί για να παρακολουθήσουν τον επαναληπτικό του 1-0.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι το στέγαστρο του γηπέδου, δεν είναι ασφαλές. Μεγάλα κομμάτια του είναι έτοιμα να φύγουν από την κατασκευή, με τον αέρα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Με τους ανθρώπους της UEFA, αλλά και του Ολυμπιακού να μην κρύβουν τον τεράστιο προβληματισμό τους για το τι μπορεί να συμβεί, εάν ο αέρας ξεριζώσει κάποιο κομμάτι.

Επί της ουσίας, αυτήν τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως ακατάλληλο γήπεδο. Ένα γήπεδο που είναι ακατάλληλο για να διεξαχθεί παιχνίδι, με βάση τις συνθήκες ασφαλείας που ζητά η UEFA. Ο αέρας είναι πάρα πολύ ισχυρός και το βράδυ, αντί το φαινόμενο να κοπάζει, γίνεται ακόμη πιο έντονο.

Τι θα συμβεί, εάν φύγει ένα κομμάτι από αυτά που από το βίντεο φαίνεται ότι ετοιμάζονται να αποκοπούν από την κατασκευή;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη να διεξαγάγει το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες;

Η UEFA καλείται να πάρει την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς διακυβεύεται η υγεία ποδοσφαιριστών, οπαδών και απλού κόσμου.

in.gr