«Βόμβα» για τα ελληνοτουρκικά: «Το επεισόδιο ο Ερντογάν θα το κάνει στην Κύπρο»
1 year, 4 months ago
6

«Ό,τι κάνει ο Ερντογάν, θα το κάνει στην Κύπρο», ανέφερε ο υποναύαρχος Βασίλης Πολίτης.

Με τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται καθημερινά στο προσκήνιο λόγω των εντεινόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας, ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Βασίλης Πολίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν θα στραφεί ευθέως κατά της Ελλάδας που είναι κράτος- μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά θα στραφεί αρχικά εναντίον της Κύπρου.

«Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι χαζός να ξεκινήσει οποιαδήποτε θερμό επεισόδιο εναντίον της Ελλάδος, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά θα το κάνει στην Κύπρο και θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Πολίτης, έκανε και μια εκτίμηση όσον αφορά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις. «Νομίζω ότι ο Ερντογάν έχει ανάψει το φιτίλι στη βόμβα. Πολύ καλά είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απαντάμε καθημερινά στις προκλητικές του δηλώσεις. Θα πρέπει να δούμε μέχρι πού φτάνει τη διπλωματική αβρότητα από την πλευρά τη δική μας, γιατί δυστυχώς οι προκλητικές του ενέργειες είναι καθημερινώς όλο και περισσότερες», πρόσθεσε ο κ. Πολίτης.

«Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου αλλά και ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο οποίος επανειλημμένως έχει κάνει δηλώσεις κατά του Ερντογάν. Υπάρχει λοιπόν ένα κύμα αντίδρασης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών δήλωσε ότι «η διπλωματική αβρότητα από την πλευρά μας έχει νομίζω κάποια όρια. Κάποια στιγμή θα πρέπει και εμείς να φτάσουμε σε κάποια κόκκινα όρια, να σταματήσουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες».

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας, Αντώνης Κλάψης, είπε, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ότι η απαγόρευση εισόδου στον κ. Τζιτζικώστα δεν τον αφορά μόνο ως Έλληνα πολίτη και αξιωματούχο της Ευρώπης αλλά ως Ευρωπαίο πολίτη.

Μιλώντας για την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, που έθεσε το ζήτημα και ενώπιον των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων, δήλωσε ότι έπραξε σωστά.

«Δεν ωφελεί την Τουρκία και μάλλον περισσότερο την εκθέτει παρά τη διευκολύνει σε οτιδήποτε» πρόσθεσε ο κ. Κλάψης χαρακτηρίζοντας την τουρκική στάση ως αψυχολόγητη, αλλά ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην τουρκική πλευρά.

Μιλώντας για τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής διπλωματίας ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας δήλωσε ότι είναι σαφείς και είναι ανεξάρτητες από αυτό που συνέβη στον κ. Τζιτζικώστα.