Βομβαρδίζουν αλύπητα τους Ασσύριους Χριστιανούς οι Τούρκοι!
3 years, 2 months ago
6

Μειώνεται ο αριθμός των χριστιανών που απομένουν στο Ιράκ

Μια νέα έκθεση που εκδόθηκε από το Ασσυρικό Ινστιτούτο Πολιτικής δείχνει το δράμα των Ασσυρίων Χριστιανών στο Ιράκ.

Καθώς η Τουρκία επιδιώκει να καταπολεμήσει το ΡΚΚ, διατάζει τακτικά αεροπορικές επιδρομές και στρατιωτικές επεμβάσεις στα σύνορα του Ιράκ. Είναι εδώ που οι Ασσύριοι υφίστανται σοβαρές επιθέσεις.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν 52 αεροπορικές επιθέσεις από την Τουρκία σε κατοικημένη περιοχή στην Ασσυρία, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος. Η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δέχτηκε διεθνή κριτική για το γεγονός ότι δεν έλαβε προφυλάξεις για να αποφύγει τους θανάτους πολιτών. Αλλά βέβαια έμειναν μόνο στην κριτική και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο έναντι της Τουρκίας, προκειμένου να προστατευτούν οι Ασσύριοι Χριστιανοί.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν να εξαναγκάζουν τους Ασσύριους να εγκαταλείπουν τη γη τους. Ως κυρίως γεωργικοί εργάτες, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ καθιστούν τη γη ακατοίκητη για τους Ασσύριους Χριστιανούς, μειώνοντας περαιτέρω τον αριθμό των χριστιανών που απομένουν στο Ιράκ. Για παράδειγμα το χωριό Ασσύριων του Χαλίκ, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε από 70 νοικοκυριά σε έξι τα τελευταία χρόνια!

newsbreak.gr